Fontos módosítások a TV-előfizetők javára

Jobb helyzetbe kerülnek a tévénézők, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) decembertől megváltoztatott néhány szabályt. A szolgáltatóknak egyenrangú partnerként kell kezelni az előfizetőket.

 

A változásokról egy közleményt is kiadott a NMHH. December 1-től, azaz keddtől, ha valaki hűségidővel köt szerződést, minden menet közben fellépő költségről tájékoztatni kell még a szerződés megkötése előtt.

A szolgáltatók csak akkor változtathatják meg egyoldalúan a szerződést, ha valamilyen hatósági döntés kötelezi őket.

Ha az előfizető és a szolgáltató cég nem kötöttek írásban szerződést, a szolgáltató akkor is köteles egy írásos dokumentumot adni az előfizetőknek. Évente egyszer ingyenesen lehet kérni a szolgáltatóktól ezt a papírt.

Újdonság az is, hogy a meghirdetett akciós feltételeknek és módosításainak szerepelniük kell az általános szerződési feltételekben. Az előfizetőknek pedig a szerződéskötéstől számított három hónapon belül lehetővé kell tenniük hogy bekössék a szolgáltatást, különben megszűnik a szerződés.

Decembertől a kártyás előfizetésnél a fel nem használt összeget vissza kell hogy fizessék a szolgáltatók, ha az ügyfelek kérik.

 

(forrás: faktor.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.