Hajnali akció a Állatmenhelynél – Németországban gazdisodnak a budaörsi kutyusok

(Budaörs, 2015. november 16. – Budaörsi Infó) Háziállatot tartani, lehet az kicsi vagy éppen nagy, mindenképpen felelősség. Sokan ajándékoznak kutyát vagy macskát a szeretteiknek, és nem egy esetben fordul sajnos elő, hogy ezek a kedves meglepetések az állatmenhelyen kötnek ki. Természetesen a szokásos kísérő szöveggel, hogy túl nagy, nincs rá időnk, elköltözünk… Ezen felül természetesen vannak még a kóbor kutyák és macskák is, így az árváknak se szeri se száma. Sokan vágynak fajtiszta kutyusokra, ezért vagy tenyésztőtől, vagy a rosszabb esetben szaporítótól vásárolnak, viszont vannak olyan emberek is, akik szívesen fogadnak örökbe menhelyről, még külföldről is. 

 

 

A Budaörsi Állatmenhely lakóiról már többször olvashattak hírportálunkon, hisz gazdikereső állatmentor programunknak az a célja, hogy megmutassuk olvasóinknak, hogy egy keverék, menhelyi kisállat is lehet ugyanolyan ragaszkodó és kedves, mint bármelyik másik törzskönyvesebb társa.

A Budaörsi Állatmenhelynek nem csak helyben vannak támogatói, hanem Németországban is. Ezektől a támogatóktól az elmúlt héten ismét rengeteg adomány érkezett a kutyaháztól kezdve a fekhelyeken át egészen az eledelig minden volt a csomagokban.

budaorsi_allatmenhely_adomany

Az autó amivel érkeztek az adományok természetesen hazafelé sem üresen ment, hanem négy menhelyi kutyus indult el egy hosszú útra Németországba. Mindegyiküket a volt gazdija adta le a menhelyen.

 

budaorsi_allatmenhely (11)

budaorsi_allatmenhely (10)

 

A Budaörsi Infó is ott volt, amikor megérkeztek értük. Matyi, Tücsök, Ella és Peti kaptak egy új esélyt.

Bosnyák Edit a Budaörsi Állatmenhely munkatársa elmondta, hogy Németországból sokszor fogadtak már örökbe állatokat Budaörsről.

“Külföldön, ha valaki menhelyről fogad örökbe kutyát vagy macskát, azért cserébe adókedvezmény jár, így a külföldi gazdiknak is megéri. Mielőtt átadjuk a kiválasztott kedvenceket, előtte átesnek több vizsgálaton, kapnak útlevelet és ellenőrizzük, hogy megvan-e a beültetett chipjük, és már indulhatnak is egy szebb jövő felé.

Külföldre kizárólag Traces-szel utazhatnak a kutyák így nyomon követhetőek. Ez azt jelenti, hogy központilag regisztrálva lesznek Magyarországon, egy amolyan  menetlevélen, és a külföldi hatóság ellenőrzi a megérkezett állatokat.
A kiutazás után is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot velük. Rendszeresen kapunk/kérünk visszajelzést, fotókat.
Általában idős kutyákat visznek ki, akik így kapnak még egy esélyt arra, hogy a kutyamennyországba vezető út vége boldog lehessen.”

budaorsi_allatmenhely (5)

 

Reggel hajnali ötkor már indulásra készen álltak a kutyusok a nagy útra, bár nem értették, hogy mi ez a nagy felhajtás körülöttük, hisz egyikük sem “mai gyerek” már.

 

budaorsi_allatmenhely (9)

budaorsi_allatmenhely (8)

budaorsi_allatmenhely (7)

budaorsi_allatmenhely (6)

budaorsi_allatmenhely (4)

budaorsi_allatmenhely (3)

 

 

De ki viszi el a kutyusokat, és hová kerülnek?

Egy Németországban élő magánszemélynek köszönhető, hogy amilyen gyakran csak lehet érkeznek adományok a menhelyre, kutyusok pedig “postafordultával” mennek külföldre. A hölgy aki elviszi őket egy lelkes állatvédő, és azért választotta ezt a módját a segítésnek, mert civilként több eredményt tud elérni, több állatnak tud segíteni, mint egy szervezethez becsatlakozva.

 

budaorsi_allatmenhely (1)

 

Bár rengeteg kisállat vár még a menhelyen gazdira, de a gondozók mindegyiktől elbúcsúznak annak rendje, s módja szerint, sírva vagy mosolyogva, de mindenképp remélve, hogy megfelelő gazdihoz kerülnek a védenceik.

 

budaorsi_allatmenhely (12)

 

Bízunk benne, hogy hamar beilleszkednek a külföldi létbe a kis utazóink. További kalandjaikat is nyomon kísérjük majd és beszámolunk Önöknek róla.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.