Megkezdődött a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Budaörsön

Budaörs Város Önkormányzata, megközelítőleg 30 ezer lakos hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztését tűzte ki célul, melyet eszközbeszerzésekkel kívánnak hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni az Európai Unió és a hazai költségvetés által biztosított támogatással.

 

 

A fejlesztésről korábban már olvashattak hírportálunkon.

 

A projekt célkitűzése a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabbá tétele, valamint az ehhez kapcsolódó infrastrukturális háttér megteremtése, melyek nem csak az érintett lakosság számára fontos lépések, hanem egész Magyarország számára is, hiszen a szóban forgó beruházásokkal, programokkal, uniós kötelezettségeinknek is eleget teszünk.

A fejlesztés eredményeként beszerzésre kerül 6500 db 120 literes hulladékgyűjtő edényzet és 2 db hulladékgyűjtő jármű, melyeket kizárólag a házhoz menő szelektív gyűjtéshez használnak majd. 15 db 1100 literes gyűjtőkonténer, melyek a város különböző pontjain kapnak majd helyet. 600 db 400 literes házi komposztáló prizma, melyek szintén a lerakókra kerülő hulladékok mennyiségének csökkentését segítik elő.

Mindezek mellett a projekt részeként egy szelektív hulladékválogató telephely kerül kialakításra, melynek szükséges eszközparkja: univerzális munkagép, nyitott szelektáló gépsor illetve egy mobil hídmérleg.

A projekt fontos részeként említendő még egy, a lakosság, de főleg az iskoláskorú gyermekek megszólítását célzó ismeretterjesztő, tudatformáló kampány is. Ennek legfőbb célja, hogy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára illetve annak pozitív hatásairól adjon teljes képet rendezvények és oktatási segédanyagok felhasználásával.

A projekt 282,03 millió forint támogatás felhasználásával valósul meg.

A projektről további információt a www.budaors.hu oldalon olvashatnak.

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.