Előzetesben a rablók

Három férfit helyezett előzetes letartóztatásba az illetékes bíróság. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13010-2928/2015. bűnügyi számon folytat eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Tibor 31 éves budakeszi lakos, M. Zsolt 29 éves érdi lakos és K. Miklós 28 éves budapesti férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi 2015. október 7-én 14 óra körüli időben bement egy budakeszi üzletbe, ahol a tulajdonost a falnak lökték, majd egy rendőrségi igazolványra hasonlító tokot felmutatva, rendőri eljárást színlelve a sértettet a földre szorították és átkutatták a ruházatát. Ezt követően eltulajdonították a mobiltelefonját, a készpénzét, valamint a napi bevételből származó pénzösszeget is.
A cselekmény elkövetése után mindhárman sietve távoztak az üzletből, beültek egy, a közelben parkoló piros színű, ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú személygépkocsiba és elhajtottak.
Az üzletben lévő biztonsági kamera felvételei és az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a bűncselekményt elkövető férfiak egyikét, akinek a nyomozóhatóság elrendelte a körözését.

K. Tibort és 29 éves társát 2015. október 8-án 18 óra körüli időben Pomázon fogták el a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai. A két férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.
K. Miklóst a budaörsi rendőrök 2015. október 9-én 15 óra 30 perckor fogták el fővárosi tartózkodási helyén. A férfit a nyomozók a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő, őrizetbe vételét követően gyanúsítottként hallgatták ki.  Elfogásával immár mind a három gyanúsított rendőrkézre került.

A gyanúsítottakat az illetékes bíróság 2015. október 11-én előzetes letartóztatásba helyezte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.