Ismét egy építkezés a Kőhegynél, a Máriavölgy utcában

(Budaörs, 2015. augusztus 03. – Budaörsi Infó) A hétvégén a Máriavölgy utcában ismét elindultak a munkagépek, viszont most nem a már korábban leállított építkezés helyszínén, hanem a mellette lévő, 1475/2 hrsz-ú telken. Felkerestük az építtetőt és a tulajdonost, akiket az építkezésről kérdeztük.

 

Az építkezés helyszínén találkoztunk Vass Zoltánnal, aki a törmelék elszállítását végezte éppen cégével. Vass Zoltán a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a területen jelenleg is folynak a munkálatok. Elmondása szerint a helyszínen három évvel ezelőtt állt egy ház, aminek az elbontása megtörtént, és most pedig egy új lakóépület felhúzásán dolgoznak.

Csány Zoltán, az építtető meghatalmazottja elmondta, hogy a jelenlegi építkezés teljesen szabályszerűen zajlik, megvannak hozzá a megfelelő engedélyeik. Elmondása szerint egy elbontott épület helyére építenek majd egy új lakóházat, ami csak és kizárólag a támfalig fog tartani, ameddig az előtte ott álló épület is tartott.

 

„A Budaörs, Máriavölgy u. 1., 1475/2 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó lakóépület építésével kapcsolatosan azt tudom elmondani, hogy a telken egy meglévő épület volt, aminek a felújítása, átalakítása, bővítése gazdaságosan nem volt megoldható (lásd a képen).  

 

mariavolgy

A régi ház, amelynek a helyén folynak a földmunkák

 

Ezért a tulajdonos, Révészné Czvikovszki Irén, a bontás mellett döntött és új tervet készített, ami Budaörs Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjének Építéshatósági Irodája által kiadott VIII-1521-12/2012. számú határozatban kapott építési engedélyt, amit Budakeszi Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjének Építéshatósági Irodája Ügyiratszám (ÉTDR azonosító): 201400000936, IR-000017450/2014, 2014. 01. 13-mal dátumozott határozatában, gyakorlatilag jóváhagyott, megerősített.

A szomszédos építkezés tanulsága kapcsán, a tulajdonos még egyszer megkereste az elsőfokú építési hatóságot, ahol megnyugtatták, hogy ez egy egészen más eset, nyugodtan kezdje el az építkezést.

 Ezt követően a tulajdonos elment az építésfelügyeleti hatósághoz, ahol ugyanezt a tájékoztatást kapta, amit írásban is megerősítettek (iktató szám: PE-06D/EP/288-2/2015).
 Mindezek után kezdődött meg az építkezés.”

 

kohegy5

 

 

Kérdésünkre, hogy mi épül konkrétan a Máriavölgy utcában és a tervezett lakáshoz tartozik-e mélygarázs, azt válaszolta az építtető, hogy:

„A mélygarázs egy többszintes garázs, ilyenről itt nincs szó. Van viszont egy 60 m2-es garázsszint és egy lehajtó rámpa a terven. Ez egy térszint alatti garázs lesz, ami félig a föld alatt van. A teteje pedig már terasz. A Máriavölgy utcában egy kétlakásos családi ház épül.”

 

Műterem is lesz hozzá?

„A műterem azt jelenti, hogy van két szint és a tetején a födém szinttől van egy nyeregtető, és a nyeregtető valóban műtermi lakás. Ez olyan mintha a tetőtér be lenne építve. Két teljes szintet kell elképzelni, és a második szint lezárása a födémszinttől indul. A nyeregtetőn valóban vannak wellux-ablakok, és az műteremnek van titulálva.” 

 

Ígéretet kaptunk, hogy megkapjuk a látványtervet is. Amint ez megtörténik, azonnal közöljük.

 

kohegy4

 

 

kohegy3

 

 

kohegy2

 

A nyilatkozók szerint az elbontott épület helyére épülő új lakóház, csak és kizárólag a támfalig fog tartani, éppen addig, ameddig a korábbi épület is tartott. 

Reméljük, hogy a legnagyobb körültekintéssel fognak eljárni az építkezés során, amit figyelemmel fogunk kísérni!

Az ügyről megkérdeztük az önkormányzatot és az építéshatóságot is, válaszaikat hamarosan közöljük!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.