A Blikk szerint ellopták a paksi beruházás titkos dokumentumait, a BRFK nyomoz

A Blikk információi szerint ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait, az ORFK kommunikációs szolgálata az MTI-vel szombaton azt közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított lopás gyanúja miatt.

 

Az eset még néhány hete történt, és a lap szombati számában azt írta, kormányközeli forrásból értesültek a történtekről.

A Blikk úgy tudja, a Paksi Atomerőmű egyik vezetőjének a gépkocsiját törték fel a budapesti Belgrád rakparton. A férfi az autóban néhány percre őrizetlenül hagyta laptopját és néhány adathordozót, melyeken – a kormányközeli forrás szerint – a Paks2 beruházással kapcsolatos tervek szerepeltek.

A Blikk megkeresésére a Miniszterelnökség annyit válaszolt, lapértesüléseket nem kívánnak kommentálni.

Az MTI megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálata a Blikknek adott válaszát ismételte meg szombaton késő este. E szerint “az Ön által említett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen”.

Közölték azt is, a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg bővebb tájékoztatást nem adhatnak.

A Blikkben megjelentekkel kapcsolatban Szél Bernadett LMP-s képviselő, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja közleményben tudatta, hogy a testület következő, csütörtöki ülésén az ügy napirendre vételét kéri, és tájékoztatást kér az illetékes szervektől az állítólagos paksi adatlopási ügyről.

Az Együtt is közleményt adott ki, amelyben fel szólították a kormányt, Pintér Sándor belügyminisztert és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tisztázzák a Paks2 terveinek ellopásáról szóló híreket. Az Együtt arra is felszólította a kormányt, hívja össze a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését, és ott adjanak tájékoztatást minden parlamenti párt képviselőjének.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.