Egyéves lett a Budaörsi Gazdapiac (képek)

(Budaörs, 2015. május 11. – Budaörsi Infó) 2015. május 9-én ünnepelte a Budaörsi Gazpiac egyéves születésnapját. A Gazdakör jóvoltából pörkölttel és ajándékkosarakkal várták a vásárlókat.

 

 

A hétvégén egyéves lett a Budaörsi Gazdapiac. A Budaörsi Infóban és a Budaörsi Infó Online-on az elmúlt egy év alatt nyomon követhették, hogy hogyan nőtte ki magát egy jó ötletből a piac odáig, hogy immár minden szombaton zsúfolásig megtelik vásárlókkal.

A születésnap alkalmából a Gazdakör 300 adag szürkemarha- és sertéspörkölttel várta a budaörsieket most szombaton. Az ebéd mellett még lehetett ajándékkosarakat is nyerni azoknak, akik kitöltöttek egy tombolaszelvényt a helyi Vöröskereszt szervezet önkéntesei segítségével.

Nagy Éva a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy minden lehetőségnek örül, ahol megjelenhetnek, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék a Budaörsön végzett munkájukat, és hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk.

 

egyeves_gazdapiac20

 

 

egyeves_gazdapiac10

egyeves_gazdapiac25

 

Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke a  Budaörsi Infónak elmondta, hogy az elmúlt egy évben a Gazdapiac bebizonyította a létjogosultságát.

A jó minőség és a jó ár életben tartotta a piacot. A következő években is szeretnénk ugyanolyan aktívak lenni mint most. Ugyanazokat a programokat fogjuk megrendezni a piacon mint eddig, csak még színesebben. Az a célunk, hogy minél több családdal megismertessük a hazai jó minőségű termékeket, és hogy segíthessünk azoknak, akik rászorulnak.

 

egyeves_gazdapiac11

 

A Gazdapiacon az elmúlt időben sok kulturális rendezvény volt. Én javasolnám az Önkormányzatnak, hogy illessze be a Gazdapiacot a kulturális rendezvények egyik állomásaként alkalmanként, hisz milyen jó lett volna most is, amikor a Budaörs Fesztivál volt, hogy ha a hivatalos programban a Gazdapiac is szerepelt volna. Bízunk benne, hogy ebben sikerül előrelépést elérnünk a jövőben.

Szeretném megköszönni a gazdáknak és a budaörsieknek is, akik éltek a piac adta lehetőségekkel, hogy velünk tartottak az elmúlt egy évben.”

 

egyeves_gazdapiac22

 

A Virágok Vetélkedése Fesztivál is a hétvégén kezdődött el, mégpedig azzal, hogy néhány határon túli népdalénekes dallal köszöntötte a piacra érkezőket.

Tündik Tamás, a Virágok Vetélkedésének főszervezője elmondta, hogy 50 gyerek érkezett a Kárpát-medence magyarlakta területeiről Budaörsre, hogy részt vegyenek a Virágok Vetélkedésén.

„A piacon Pál Eszter kézdiszentkereszdi népdalénekes, Karácsony Orsolya és Székely Kincső Székelyudvarhelyről énekeltek az ünnepi megnyitón. Udvarhelyi énekekkel és mezőségi dalokkal lepték meg a piacra érkezőket.

A Virágok Vetélkedése minden évben nagy esemény a Szélrózsa Néptáncegyüttes életében. Egy évig készülünk rá, hogy minden gördülékenyen működjön. A programjaink még hétfőn és kedden is tartanak, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

A Budaörsi Gazdapiacnak a továbbiakban is sikerekben gazdag szombatokat kívánunk!

 

egyeves_gazdapiac5

 

egyeves_gazdapiac7

 

egyeves_gazdapiac6

 

egyeves_gazdapiac27

 

egyeves_gazdapiac21

egyeves_gazdapiac14

 

egyeves_gazdapiac20

egyeves_gazdapiac15

egyeves_gazdapiac16

egyeves_gazdapiac17

 

 

egyeves_gazdapiac8

 

egyeves_gazdapiac2

egyeves_gazdapiac3

egyeves_gazdapiac4

 

egyeves_gazdapiac

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.