Napsütéssel indul a hét, majd ismét szeles, esős idő lesz

A következő napokban sok lesz a napsütés, melegszik az idő, akár 28 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hét második felében ismét esős, szeles lesz az időjárás.

 

 

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon jellemzően derült lesz az ég, legfeljebb csak a keleti határvidéken fordulhat elő kisebb záporeső, ott megerősödhet a szél is, másutt inkább csak élénk lehet a légmozgás. A minimum hőmérséklet 5-11 fok között, a maximum hőmérséklet 20 fok körül alakul.

Kedden napos idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben gyenge talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szerdán az ország nagy részén több órás napsütés várható, de napközben elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar is lehet. Több helyen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A minimum hőmérséklet 9-15, a maximum hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között alakul, néhol délen a hosszabban napos részeken lehet kissé melegebb.

Pénteken is többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Nappal többnyire 14-21 fok között alakul a hőmérséklet, délen lehet a melegebb, ott néhol 26 fok is lehet.

A rövid napos időszakok mellett szombaton is több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lesz a szél. A minimum hőmérséklet 9-15, a maximum hőmérséklet 14-22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb.

Vasárnap is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, elsősorban keleten valószínű eső, zápor. Több helyen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Nappal 13-18 fokig melegszik a levegő, keleten lesz a hidegebb – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.