Az amerikai képviselőház elnökének megmérgezésével fenyegetőzött egy csapos

Vádat emeltek egy ohiói csapos ellen, aki azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi John Boehnert, az amerikai képviselőház elnökét – közölte kedden több amerikai televízió.

 

Michael Robert Hoyt, akit nemrégiben bocsátottak el egy Boehner által látogatott golf- és country klubból, a rendőröknek az állította, hogy ő Jézus Krisztus, és hogy a házelnök meggyilkolását azért tervezte, mert szerinte az maga az ördög, és ő felelős az ebolajárvány kitöréséért. A politikus feleségének e-mailben írta meg, hogy ha akarta, megölhette volna a férjét.

A férfit, aki két évvel ezelőtt mentális okok miatt gyógyszeres kezelésre kényszerült – a pirulák szedését közben elhagyta -, még december közepén 45 napos kórházi pszichiátriai megfigyelés alá helyezték.

A rendőrség figyelmét októberben hívták fel Hoytra, aki ellen január 7-én emeltek vádat. A férfi lakásán lefoglaltak egy maroklőfegyvert.

Boehner kedden köszönetet mondott a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), valamint a capitoliumi és az ohiói rendőrségnek az ügy megoldásáért.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.