Karácsonyi ünnepség jótékonysággal a Budaörsi Gazdapiacon

(Budaörs, 2014. december 22. – Budaörsi Infó) 2014. december 20-án a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság 65 család számára tette lehetővé, hogy jóval a piaci ár alatt jusson másfél-két méteres fenyőfákhoz. A Budaörsi Nagycsaládosok Egyesülete és a Vöröskereszt Budaörsi szervezete választotta ki azokat a családokat, akik hazavihettek egy-egy karácsonyfát.

Mint ahogy már korábbi cikkünkben is olvashatták,Budaörsi Infó felvállalta, hogy a Vöröskereszt támogatottjai számára felajánlott fák különbözeti értékét kifizette, hogy ezzel is támogassa őket.

A rendezvényen részt vett Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere, Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke, Roszik György őstermelő, a Magosz részéről Obreczán Ferenc. A Vöröskereszt részéről Nagy Éva a budaörsi szervezet vezetője és Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének elnöke.

A jó hangulatról a Glaso Romano tánc- és énekegyüttes és a Szélrózsa Néptánc Csoport gondoskodott.

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac5

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac14

 

Obreczán Ferenc a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Kisberk Balázs közel egy éve kereste meg, hogy kikérje arról a véleményét, hogy mi lenne, ha Budaörsön létrejönne egy gazdapiac.

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac16

“Eltelt egy év, és most itt állunk egy karácsonyi ünnepségen ezen a piacon, ami egykor még csak egy jó ötlet volt. Balázs ügyesen megszervezte ezt a piacot. Amikor itt voltunk a megnyitón, akkor már láttuk, hogy ez nem egy egy-két alkalomra szerveződő piac. Az itt élő lakosok igényeit elégíti ki jó minőségű hazai termékkel. Nem csak, hogy magyar termékeket árulnak, hanem magyar gazdáktól is származnak ezek a termékek. A gazdapiac segítségével munkahelyeket is teremtettünk, ezeknek az embereknek a megélhetését biztosítjuk. Nem szorulnak rá közmunkára, ők saját magukat és családjukat fenntartják tisztességes munkával.

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac22

 

Ez a kezdeményezés, amit Balázsék elindítottak, hogy húsvét alkalmából nyuszikat adtak a rászorulóknak, most pedig a Vöröskereszt közreműködésével és a gazdák segítségével pedig fenyőfákat adnak a rászorulóknak, úgy gondolom, hogy példamutató.

Örülnék, ha jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozhatnánk, és kívánom mindenkinek, hogy a 2015-ös éve sikerekben gazdag legyen. Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.”

 

Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy örömmel vett részt Budaörsön ezen a karácsonyi rendezvényen.

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac15

 

“Nagyon örültem, hogy nem csak arról kellett beszélnem, hogy karácsony ünnepéhez közeledve ajándékozunk, hiszen ez az együttműködés egész évben jól működött. Kezdődött húsvétkor és folytatódott az őszi burgonya-akcióval. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó együttműködés alakult ki a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a Vöröskereszt között. Külön köszönöm, hogy ránk gondoltak amikor együttműködő partnert kerestek.

Mi nagyon büszkék vagyunk, hisz nem csak egyszer tudtunk ajándékot adni a családoknak, hanem egész évben. Nem az ajándék mértékét kell nézni, hanem azt, hogy milyen szívvel adjuk, és mi ezt szeretettel adjuk a gazdák közreműködésével. Mindenkinek együttműködést, békességet kívánok, boldogságot a közelgő ünnepekre és eredményes jó évet!”

 

karacsonyfa_osztas_voroskereszt_gazdapiac2

 

A Budaörsi Infó és csapata nevében mi is békés boldog szép karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak.

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

 

facebook:

1 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.