Fizetős lesz az M0-ás? – “Próbálnak újabb javaslatokkal, még több pénzt behajtani az emberektől.”

(Budaörs, 2014. december 11. – Budaörsi Infó) 2014. december 11-én sajtótájékoztatót tartott Simándi Szelim (BFE) és Szigetvári Viktor az Együtt társelnöke Budaörsön. A helyszín azonban nem a megszokott irodai környezet volt, hanem az M1-es M7-es közös bevezető szakasza felett lévő híd. A témája pedig mi más is lehetett volna, mint az autópálya díjak kiterjesztése.

 

2014. december 10-én robbant be a hír a köztudatba, hogy a kormány fizetőssé kívánja tenni az M0-ás autóutat.

A hír nyilvánosságra hozatalát követően Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, sajtóközleményt adott ki, amelyben azt követeli a Budaörsön élők érdekében, hogy ezt a javaslatot töröljék el. Wittinghoff Tamás szerint ez az intézkedés “egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan”.

 

wittinghoff_tamas_portalra

Wittinghoff Tamás

 

2014. december 11-én 12,30-kor Simándi Szelim (BFE) önkormányzati képviselő és Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke sajtótájékoztatón ismertette véleményüket a törvényjavaslattal kapcsolatban.

Szigetvári Viktor a Budaörsi Infónak elmondta, hogy azért a Budaörsön lévő M1-M7 közös bevezető szakasza felett lévő hidat választották a nyilatkozat helyszínének, mert az Együttnek erős önkormányzati csapata van Budaörsön.

 

simandiszelim4

 

Támogatjuk Wittinghoff Tamás polgármester úr jó pár ciklus óta folytatott kiváló városfejlesztő munkáját. Együttműködtünk vele a választási időszakban is. Büszkék vagyunk arra a lehetőségre is, hogy új pártként elindulhattunk itt.

Az M1-M7 közös bevezető szakasza az egyik legfrekventáltabb része az autópályának, és ez a rész is autópálya díjas szakasz lesz, ha a kormány tervei megvalósulnak. Reméljük hogy erre nem kerül sor.

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy a 2015-ös költségvetést, amelynek jövő héten van a végszavazása, vonja vissza, mert immáron sokadszor derül ki, hogy megalapozatlan a költségvetés.

Ezúttal bevételi szempontból megalapozatlan, mert olyan büntető adókat kíván kivetni a kormány az agglomerációban, a Budapest környékén közlekedőkre, amire semmi szükség nem lenne, ha megalapozott lenne a költségvetés.

Ebből a pénzből nem útfenntartásra fognak költeni.

Elutasítjuk ezt a toldozását-foldozását a költségvetésnek, ami mind a budaörsieknek, mind a szigetszentmiklósiaknak, óbudaiaknak, újpestieknek az életét meg fogja nehezíteni, és persze közvetlenül mindenkinek, aki használná ezeket az útszakaszokat. Ez elfogadhatatlan.”

 

simandiszelim3

Simándi Szelim (BFE) hozzátette, hogy ez a javaslat különösen negatívan érinti az agglomerációban élőket, egyrészt azokat akik munkába járnak Budapestre, másrészt, a környező településen élőket, hiszen a forgalom át fog terelődni a településeken belülre.

“Ez jelentős környezet- és zajszennyezést is jelent, és a közlekedés biztonságát is rontja, hiszen a megnövekedett forgalommal szükségszerűen több baleset is járhat.

Az Együtt képviselői Szentendrén, Mátyásföldön és az összes érintett településen, az összes kerületi önkormányzatban fel fogják szólítani a Fideszes képviselőket is, hogy tiltakozzanak ez ellen a javaslat ellen, aminek az előkészítetlenségét jól mutatja, hogy már január elsejével be akarják vezetni.

Mi budaörsiek pontosan tudjuk, hogy jelenleg zajlanak a Sasadi úti csomópontnak a felújítási munkálatai, ez már önmagában is jelentős forgalomlassítást jelent. Azzal hogy ha január 1-től bevezetnék ezt a törvényt, gyakorlatilag ellehetetlenül a közlekedés.

Látni kell azt a kapkodást, amit a kormány csinál. Tegnap délután derült ki ez a javaslat úgy, hogy a költségvetést hónapok óta tárgyalja a kormány. Látszik, hogy a karácsony előtti napokban is próbálnak újabb javaslatokkal, még több pénzt behajtani az emberektől. Nagyon nehéz azonnal reagálni ezekre a helyzetekre, ugyanakkor biztos hogy meg kell akadályozzuk, hogy megvalósuljon ez a javaslat.”

 

 

simandiSzelimMajerEmese

 

Mi az amit tenni tudnak annak érdekében, hogy eltöröljék ezt a törvényt?

“Az első, amit mindenképpen megteszünk, hogy felhívjuk a figyelmet erre a törvényjavaslatra és felszólítjuk a kormányt arra, hogy azonnal vonja vissza! Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy különböző tiltakozások is lesznek ennek kapcsán. Ha szükséges, akkor akár jelentősebb akciókat is fogunk szervezni.”

 

simandiszelim2

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.