Ez történt a héten Budaörsön – A Budaörsi Polgárőrség heti jelentése

Budaörs, 2014. december 2. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület munkatársai az elmúlt héten sem pihentek. Dr. Bilisics Péter, az egyesület elnöke minden héten beszámol a Budaörsi Infó Online-on keresztül önöknek arról, hogy hogyan telik el egy hét a polgárőrök életében.

 

Dr. Bilisics Péter a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület 4 fővel Pest megyét képviselve, országos katasztrófavédelmi, polgárőri és vízi járőrversenyen vett részt, ami nemzetközivé vált a szerb csapat indulásával. Az elméleti tudás felmérését követően, gyakorlati szituációs feladatokat hajtottak végre. Itt jól jött a Magyar Vöröskereszt oktatásán elsajátított újraélesztés ismerete.

 

Vízből mentés

 

Gyakorlat (1)

 

„A vízből (jégről) mentést több technikai elem (dobózsák, patkó, kötél stb.) bemutatásával kellett végrehajtani, az eredményes részvétel és szereplés jutalmaként csapatunk indulhat 2015 májusában a Szerbiában megrendezésre kerülő versenyen.”

 

Tiszaörs

 

2014. november 24–28 közötti végrehajtottuk napi 8 órában a rendőrséggel közös gyalogos szolgálatunkat.

2014. november 24–30 között is fenntartottuk az év 365 napján működő 24 órás telefonos ügyeletünket (06-23-414-126), ahol a bejelentéseket fogadjuk és szükség szerint feldolgozzuk, intézkedünk.

Lakossági bejelentés alapján gépkocsizó járőr 2014.11.25., 11:30 perckor kivonult egy budaörsi kétszintes családi házhoz, ami a tájékoztatás szerint kigyulladt.

Az azonnal a helyszínre irányított egység kiérkezésekor az ott dolgozók tájékoztatták őket, hogy egy szerszám esett a tűzjelzőre és az emiatt bekapcsolt, de már leállították. A Rendőrség és az érdi tűzoltók is a helyszínre érkeztek a téves jelzés miatt.”

 

bilisics_polgaror

Dr. Bilisics Péter

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.