Mi történt a héten? – A budaörsi tűzoltók esetei

Budaörs, 2014. november 24. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai az elmúlt héten sem pihentek. Hodut János, az egyesület parancsnoka minden héten beszámol a Budaörsi Infó Online-on keresztül önöknek arról, hogy milyen káresetekhez vonultak ki, hogy segítséget nyújtsanak.

 

Hodut János tűzoltó parancsnok a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az elmúlt héten több esemény felszámolásában vettek részt a budaörsi önkéntes tűzoltók:

“2014. 11. 18-án délelőtt vonultunk az 1-es számú főút Gyár utcai kereszteződéséhez, ahol egy Opel típusú személygépkocsi  az úttestről lesodródott, árokba csúszott és az oldalára borult. Kiérkezésünkkor a rendőrség már a helyszínen volt, a gépkocsiban csak a vezető utazott, személyi sérülés nem történt. A gépkocsi áramtalanítottuk, majd kézi csörlő segítségével talpra állítottuk, az árokból kiemeltük.

2014. 11. 22-én a kora esti órákban kaptunk riasztás az M1-M7 autópálya közös szakaszára, miszerint személygépkocsi ég. Az autópálya-szakaszt végigjártuk, égő autót nem találtunk. Az eset téves jelzésnek bizonyult.

Szintén ezen a napon késő este vonultunk Budaörsön a Feketesas utcába, ahol egy családi házban a lakók szén-monoxid belélegzése miatt rosszul lettek. Az érdi tűzoltók a gázkészülék közelében magas szén-monoxid koncentrációt mértek, a gázművek a szükséges intézkedéseket megtette. A mentők a házban tartózkodó két személyt megfigyelésre kórházba szállították.

Az eseménnyel kapcsolatban kérjük, hogy fűtőberendezését, gázkészülékét mindenki időszakosan vizsgáltassa felül. Ajánljuk továbbá szén-monoxid érzékelő beszerzését.”

 

hodutjanos

Hodut János

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.