Az illyéses diák, Pucz Dani kiállítása Budapesten

(Budaörs, 2014. november 25. – Budaörsi Infó) A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium a legújabb felmérések szerint ismét az ország legjobb szakközépiskolája lett. Az iskolában működik az Illyés Akadémia is, ahol lelkes fiatalok animációt tanulhatnak. Pucz Dani idén másodéves az akadémián és már túl van élete első kiállításmegnyitóján is.

 

2014. november 13. és november 27. között a Mika Tivadar Mulatóban (Kazinczy utca 47., II. kerület) lehet megnézni az Illyés Akadémia újdonsült tehetségének, Pucz Daninak a vonalrajzait.

Dani két éve foglalkozik animációval, és ez a mostani élete első kiállítása. Elmondása szerint nem jobb vagy több ő más animátoroknál, csupán olyan szerencsés helyzetbe került, hogy a Pro Jugendstil Művészeti Alapítvány támogatásában részesülhetett, és így jött létre ez kiállítás.

Pucz Dani a Budaörsi Infónak elmondta, hogy szeretne a MOME-n tovább tanulni, és animációval foglalkozni.

“Szerintem nem nagyon van még egy olyan menő dolog mint az animáció, hisz ez egy olyan ág, amibe az összes létező képzőművészeti eszközzel lehet élni, hanggal és képpel is.”

 

kiallitas_puczdani

Mit szóltak a szüleid hozzá, hogy ezt a pályát választottad?

“Nem volt egy kívánatos pálya, hogy művész legyek. Bankárnak vagy közgazdásznak kellene lennem. Bár már 18 éves koromban szerettem volna felvételizni a MOME-ra, animációra, de akkor még nem voltam kész rá. Így egy másik egyetemre mentem ahol elméleti képzést kaptam.

Apukámat nagyon meg kellett győznöm arról, hogy ez tényleg nagyon érdekel engem, hogy nem csak a hasamra ütöttem, hogy ebben tényleg van jövő.

Az animáció készítés egy teljesen más világ. Egy üzleti szférában dolgozó ember teljesen másként reagál ezekre a filmekre, hisz más a célközönség.

Aminek nagyon örültem, hogy apukám eljött a kiállításmegnyitómra, anyukám pedig pogácsákat hozott.”

 

pucz_dani_kiallitas_terv

 

További sok sikert kívánunk! Az érdeklődők még november 27-ig megnézhetik Dani kiállítását Budapesten, amelynek a címe: Látod apa, csak lett egy kiállításom!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.