A budaörsi 1. választókörzet önkormányzati képviselője – dr. Bakó Krisztina (BFE)

(Budaörs, 2014. október 29. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak dr. Bakó Krisztináról, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy Budaörsön olyan problémák vannak, amelyek folyamatosan újratermelődnek, és ezeket fontos lenne megoldani. A választások után ismét felkerestük és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő győzelméről, valamint saját eredményéről beszélgettünk vele.

 

Az 2014-es budaörsi önkormányzati választások sokak számára nagy meglepetést okoztak, hisz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő többséggel, mind a 10 választókörzetben győzött. A 1-es választókörzet képviselője dr. Bakó Krisztina lett, aki maga mögé utasította Löffler Dávidot (Fidesz-KDNP), Császárné Kollár Tímeát (Jobbik) és Ipacs Zsoltot (független).

A szavazatok 51,57%-ával, vagyis 625 érvényes vokssal az idei évtől számított 5 éven keresztül így dr. Bakó Krisztina feladata, hogy körzete épülését szépülését előmozdítsa. Az 1-es körzetet nyugaton a Szüret utca határolja, egészen a természetvédelmi terület határáig. Végig a Fő úton, ez a déli határa, a Kisfaludy utcán fel egészen az erdőig.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Dr. Bakó Krisztina a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örültek az eredményeknek, és bár győzelemre számítottak, de  ilyen mértékű, 10-ből 10-es siker őket is meglepte.

“Ebből a nagyarányú győzelemből azért fakad egy nagyon komoly felelősség is. A választók ilyen mértékű bizalmával élni kell tudni és nem visszaélni vele.. Sok rossz példát is láttunk már erre. Mi szeretnénk ugyanúgy, ahogy eddig is, egyeztetve, mindig a város érdekét szem előtt tartva tovább haladni azon az úton amin eddig is jártunk.”  

 

Mit gondol, mi lehetett a győzelmük sikerének a kulcsa?

“Szerintem lényeges eleme volt,, hogy a részünkről nem csak egy szlogen az a mondat: “Budaörs, szeretem”.

A budaörsiek tényleg szeretik ezt a várost és szeretnek itt élni. Arra szavaztak, hogy ezt a fejlődést,, amelyet eddig is a bőrükön érezhető volt, a mindennapjaikat megkönnyítette, minőségileg mássá tette a várost mint az ország többi részét, ezt szeretnénk megőrizni. Ennek egyik záloga nyilván a polgármester személye.

A második fontos faktor, hogy a jelöltek, a mai képviselők kellően felkészültek, így könnyen bizalmat tudtak szavazni nekik az emberek. Számít a tapasztalat, és számít az is, hogy milyen erővel kötődik az ember ahhoz az egyéni választókörzethez, amiben jelölt volt. Az is nagyon komolyan számított, hogy deklaráltuk, amelyikünknek van, vagy volt pártkötődése, azt a város vonatkozásában mindannyian félretettük és ez a továbbiakban is így marad.

Mindemellett nagyon erős és pozitív kampányt folytattunk, ami országosan is egyedülálló,. nagyon más szellemiségű volt, mint amit előtte bárki megszokott. Úgy gondolom, hogy mindez együtt  segíthetett minket hozzá a győzelemhez.”

 

Mi lesz az első feladat, amit képviselőként most szeretne megoldani a választókörzetében?

“A kampány során, másfél hónapon keresztül bejártam az egész körzetet és minden házba bekopogtattam. Akikkel találkoztam, azok láthatták, van egy kis füzetem, amibe jegyzeteltem a teendőket, ezekből van is bőven.  Szerencsére nem végtelenül hosszú ez a lista, de ahhoz elég, hogy kitöltse teendőkkel a következő 5 évet.  Már csak a sorrend felállítása maradt hátra, és kezdődhet a munka.  

Ha konkrétuomot kell említenem, a  leginkább égetőnek tűnik , mert nagyon  régóta húzódik már  a Panoráma út, Koszorú utca szilárd burkolatának megvalósítása. Ezt a lehető leggyorsabban el kell kezdeni előkészíteni, az előző ciklusban megkezdett, már  folyamatban lévő ügyeket pedig be kell fejezni.”

 

Ön szerint Budaörs életében milyen változások várhatóak a következő öt évben?

“Ez egy különleges felhatalmazás amellyel a választók megtiszteltek bennünket  Korábban ellenfelei azzal támadták a polgármestert, hogy Budaörs egy sziget – Szerintem ez a lehető legjobb értelemben megőrzendő pozíció.

Mi, a BFE képviselői különleges helyzetben vagyunk  abban a tekintettben is, hogy mindannyian ugyanazokat az erős, demokratikus alapértékeket valljuk. Ugyanúgy gondolkodunk az esélyegyenlőségről, a jövőről és az innovációról is.

Ezért azt remélem, ezen a területen országosan egyedülálló újdonságokkal  tudunk majd előrukkolni. A terveinkben több  ilyen is van, majd meglátjuk, hogy ezekből mennyit tudunk ezekből megvalósítani.”

 

Változik most valami az életében, hogy képviselőnek választották?

“Felborulni nem fog semmi. Az elmúlt három évet is jórészt politizálással töltöttem, a 2014-es év pedig számomra a 3 kampánnyal telt el. Ehhez képest sokminden más lesz mostantól, mert nyugalom és rendszeresség költözik az életembe. Mindenképpen csak olyan munkát fogok vállaln, amely megfér és harmonizál a képviselői munkával.”

 

Mit üzenne a Budaörsieknek?

Először is nagyon köszönöm a választóknak, hogy megtiszteltek a bizalmukkal, és hogy megkaphattam a szavazatok abszolút többségét. Nagy felelősség ez számomra és szeretnénk megfelelni a velem szemben támasztott elvárásoknak.

A  képviselői munka szolgálat. Ezúton szeretném még egyszer megköszönönni mindazoknak, aki a rám adott szavazataikkal erre felkértek, bizalmukkal megtiszteltek, igyekszem ebben a szellemben, őket szolgálva dolgozni 5 éven keresztül.”

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.