Ingatlan miatt vitáztak

A pilisvörösvári rendőrök három férfit fogtak el önbíráskodás miatt. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. József 51 éves budakalászi lakos, B. Csaba 49 éves és Sz. István 59 éves budapesti lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. október 15-én a délelőtti órákban egy pilisvörösvári ingatlannál megjelentek azzal a céllal, hogy Sz. István jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzenek. Ennek érdekében a bejárati kaput lezárták lakattal és az ingatlan udvarán elhelyeztek egy lakókocsit, hogy abban B. Csaba és családja ideiglenes lakhatása biztosítva legyen. Ezt követően a három férfi bement az épületbe és nem engedte az ott lakónak, hogy hozzájusson a személyes irataihoz, vagyontárgyaihoz, illetve erőszakkal kilökték a lakásból. Az esés következtében a sértett az alkarján megsérült. A késő délutánig elhúzódó vita akkor ért véget, amikor a házba bekötött riasztó bejelzett és a helyszínre érkezett a biztonsági szolgálat egyik munkatársa.

A beszerzett adatok alapján kiderült, hogy a bűncselekmény végrehajtására Sz. István adott megbízást.

A pilisvörösvári rendőrök a három férfit a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A gyanúsítottak ellen a büntetőeljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.