Kudarcba fulladt választási rendezvény Budaörsön – A meghívottak nem jelentek meg, aki pedig igen, az visszalépett a jelöltségtől

(Budaörs, 2014. október 11. – Budaörsi Infó) Tisza Zoltán Budaörs 2-es választókörzetének független képviselőjelöltje arra kérte választókörzetének többi hat jelöltjét, hogy együtt, közös programismertetőt tartsanak a választókerület 2273 választópolgára előtt pénteken.

 

A választókerületi ismertető estre 2014. október 09-én került sor a Városi Ifjúsági házban. A képviselőjelöltek döntő többsége azonban nem vett részt ezen a programon. Tisza Zoltán, Müller Richárd független jelöltek és három helyi lakos jelent meg.

Tisza Zoltán a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az önkormányzatiság lényege, hogy a polgárok aktívan részt vehessenek a helyi döntésekben és folyamatosan ellenőrizni tudják a közvetlenül igénybe vett szolgáltatásokat, és ezt a személyesen ismert képviselőjük útján érvényesítve képzelte még el 24 évvel ezelőtt a törvényhozás.

„Ezzel az ‘aktív részvétel’ Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt időben mintha a nyugati világ fejlődésével ellentétes folyamatok játszódnának le. Emlékszünk még a zsúfolásig megtelt termekre ahol a választáson induló jelöltek mutatkoztak be.

Ma már csak óriásplakátok, itt-ott szórólapok és egy-két helyi tv-beszélgetés, online portálokon tájékozódhatunk. Szinte teljesen megszűnt a közvetlen találkozás lehetősége.”

2_korzet

Tisza Zoltán elmondása szerint  a jelöltek többsége semmilyen programmal nem tisztelte meg a választóit, és az üzenetük legfeljebb annyi volt, hogy “Bízzátok ránk és akkor ugyanez folytatódik”.

Az ember azt gondolná, ez csak amiatt a speciális budaörsi helyzet miatt van, hogy itt a képviselő-testületben két ciklus óta többségben van a Fidesz és a második legtöbb képviselőt a testületbe juttató Budaörs Fejlődéséért Egyesület között tökéletes az összhang. Ezzel talán hátra is dőlhetnénk, hogy ennél tökéletesebb, konfliktus-mentesebb városvezetésnél kívánni sem lehetne jobbat.

Azonban a városban élve naponta találkozik az ember más véleményekkel is, hogy valami nem egészen volt rendben a Kőhegy BHÉSZ-rendelet módosításával, a frankhegyiek közmű fejlesztési elképzeléseivel, de az uszoda átadása után egy évvel kezdődő felújítási munkák is kérdéseket vetettek fel sok emberben és sorolhatnánk a hallottakat.

Persze ilyenkor mindig felmerül az emberben az a kérdés, hogy ez nem optikai csalódás-e, hiszen, ha az ember naponta a “hírekkel” foglalkozik akkor könnyen nagyobb jelentőséget tulajdonít olyan eseményeknek, amikről az átlag tájékozottsághoz képest több információt ismerhetett meg.

Ilyen történet volt a Kőhegy körüli ellentétes álláspontok megjelenése is. Mi legyen a Kőhegyen. Grinzing a szükséges vendéglátóipari beruházásokkal, áru-  és látogató forgalommal? Vagy “kisvárosias lakóövezet”? Emiatt a két ellentétes nézet miatt hivatalos lakossági tájékoztatók, szórólapozás, ellen-lakossági fórum, cikkek, tévéinterjúk tartották az ügyet a figyelem középpontjában.”

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Vajon mi lehetett az oka, hogy ilyen kevesen vettek részt a programon?

 

„Hogy csak ennyien jelentek meg ez üzenetértékű. Azonban az “üzenet” pontos értelmezéséhez meg kell várnunk a vasárnap estét, és akkor már tudni fogjuk, hogy politikai kultúránk elérkezett-e a mélypontjára, amikor a választók többsége nem megy a “közös ügyekről” dönteni, vagy ismét csak a választófülke magányában merünk véleményt formálni. Ha ez így van, akkor nagy a baj, mert ez azt jelenti, hogy nincs párbeszéd, és van ellenség, és van barát, és vannak akiknek érvényre jut az érdeke, és van aki rejtőzködni kényszerül, mert kisebbségben maradt.” 

 

Ha lakossági találkozó nem is volt, azonban a két független jelölt megállapodott abban, hogy Müller Richárd visszalép Tisza Zoltán független jelölt javára, miután választási programjuk a kiemelkedően fontos kérdésekben egyezik.

 

 

Müller Richárd (Független képviselőjelölt) lemondó nyilatkozata:

 

“ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK, Budaörs 2. egyéni választó körzet

MÜLLER RICHÁRD képviselőjelölt

 

Tisztelt Választók, kedves Támogatók!

 

Én nem a hatalomért vagy a saját érdekeimért indultam a választásokon, hanem hogy az itt élőknek egy sokkal elérhetőbb, átláthatóan tiszta, gazdaságosan működő, hosszútávon fenntartható, az itt élők érdekeit maximálisan figyelembe vevő képviseletet biztosítsak.

A csütörtöki képviselő jelöltek közmeghallgatásán összehasonlíthatóvá váltak a programok, célok. A függetlenek közül az én céljaim, programjaim megegyeznek Tisza Zoltán képviselőjelöltével. Így megoszlanának a szavazatok, ami nem tenné lehetővé, hogy elérjem céljaimat. Hogy ez ne így legyen, LEMONDOK A KÉPVISELŐJELÖLTSÉGEMRŐL.

Hogy a fenti célokat elérjük, egy csapatban tovább dolgozva, kérem helyettem támogassák TISZA ZOLTÁN képviselőjelöltet.

Köszönettel az eddigi támogatásért, meghallgatásért:

Müller Richárd”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.