3. vk – HAUSER PÉTER: „A város fejlődését szeretném elősegíteni a régi értékek megtartásával.”

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

HAUSER PÉTER:A város fejlődését szeretném elősegíteni a régi értékek megtartásával.”

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

3. választókörzet

 

Kérem határozza annak a körzetnek az elhelyezkedését, ahol képviselőjelöltként indult!

A hármas körzet a Mátyás király utca, Tököly utca, egészen addig amíg Budaörs tart. Budapesti út és Felsőhatár út. Budaörs északkeleti része.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Milyen problémák vannak ezen a területen, amelyek megoldásra várnak?

48 éve itt lakom. A Farkasréti úton nőttem fel. Nyitott szemmel kell járni, és az ember látja, hogy mit kell ott tenni. A Farkasréti út elég hosszú, de nincs kerékpárút.

Némely utcában a felszíni vízelvezetők állapota nem megfelelő, javítani kellene. 

Nagy költségvetésű város vagyunk, de egyszerre mindent nem lehet megoldani. Kompromisszumot kell kötnünk. A város dinamikusan és jó irányban fejlődik.

Az utak pormentesítése is fontos még a kerékpárutak mellett.

A városi infrastruktúrát kell fejleszteni.

A közbiztonságot is javítani kell. 

A 3-as körzet egy igen összetett körzet. A Farkasréti úti rész alacsonyabb házszámú részei a városnak egy régebbi építésű területe.

Én még bringáztam ott amikor az csak földút volt. Emlékszem, hogy vízhiány volt nyaranta. Ehhez a körzethez tartozik még a Frankhegynek az egyik része is. Nagyon sokszínű ez a körzet társadalmilag, gazdaságilag, életkor szerint is.

 

3_korzet

3. választókerület

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Nekem a gyermekkori álmom nem az volt, hogy képviselő legyek. Ez egy belső indítatás, hogy az ember tenni akar a közért, szeretne jót tenni.

 

Mi az a feladat, amit szívügyének tart Budaörsön?

Az én szívügyem a nemzetiségi ügy. Ebben vagyok otthon. Ha azt mondom, hogy nagyobb hangsúlyt fektetek az infrastruktúrára, azt a másik mindig megsínyli. Meg kell találni az egyensúlyt ezekben a kérdésekben. Súlyozottan kell ezeket kezelni.

Az identitásunkat szeretném fenntartani. A családi, a települési hagyományok ápolása, újjáélesztése nagyon fontos feladat a városban. Én 48 éve itt élek Budaörsön.

Közösségi rendezvényeket szeretnék még összehozni. Nekem hiányzik, hogy végigmenjek az utcán és köszönhessek mindenkinek. Most már az megy csodaszámba, ha valakinek köszönök és visszaköszön. Nem ismerjük egymást. Ismerjük meg egymást, segítsük egymást!

 

Mit gondol, nyerhet a többi helyi képviselőjelölttel szemben a 3-as körzetben?

Én mindent megteszek azért, hogy nyerjek. A többi képviselőjelöltet elismerem és tisztelem, mint komoly ellenfelet. Emberileg nem érzem magam jobbnak és többnek, mint a többiek. 

Én a természetemből adódóan precíz és szorgalmas vagyok. A magánéletemet befele élem meg. Az emberi kapcsolatok számomra nem a közösségi oldalon kezdődnek. 

 

Milyen megoldásra váró feladatok vannak Budaörsön?

A Frankhegy északi része ehhez a területhez tartozik. Most ez egy üdülőövezet. Az ott élőknek egy jogos igénye, hogy építési övezetté váljon. A Frankhegy a város tüdeje. Az ökoszisztémát megőrizve kellene ezt a fejlesztést megoldanunk. Ez egy összetett és nagyon nehéz ügy. Ezt a problémát lépésről lépésre lehet megoldani. Készült több terv is a megoldására. Ennek a területnek a fejlesztése iszonyatos összeg. Van közép- és hosszútávú fejlesztési terv is. Remélem, hogy sikerül mihamarabb elkezdeni a munkát ezen a területen.

  

Mit üzenne a választópolgároknak, miért szavazzanak Önre?

A város fejlődését szeretném elősegíteni a régi értékek megtartásával. Szeretném, ha a helyi vállalkozásokat jobban tudnánk segíteni és támogatni. Szeretnék egy kicsikét zöldebb várost. Ültessünk fákat a közterületekre. Támogassuk azokat, aki a házak energiatakarékossá tételét szeretnék. Régebben mindenki ültetett a háza elé fát. Ezt most is meg lehetne oldani.

Becsülettel, tisztességgel és lelkiismeretesen. Aki ezekkel a dolgokkal egyetért, az szavazzon rám, és biztosan nem fogja megbánni a döntését!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.