3. vk – Dr. KEMÉNY ÁRPÁD: „A Frankhegyi Részönkormányzat elnöke elárulta, eladta a Frankhegyet!”

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

Dr. KEMÉNY ÁRPÁD:A Frankhegyi Részönkormányzat elnöke elárulta, eladta a Frankhegyet!”

Független képviselőjelölt

3. választókerület

 

Kérem határozza meg annak a körzetnek az elhelyezkedését, ahol képviselőjelöltként indult!

Budapesti úttól délen egészen az Erdőalja útig és a Felsőhatár úttól a Naphegy utcáig van az én körzetem, kb. 2,5 kilométer hosszú és 260 méter a szintkülönbség. Kb. 700 lakásba már bedobtam a cédulákat, saját magam egyedül, sok mindenkivel beszélgettem. Szeretném az összeset bedobni és beszélgetni az emberekkel.

 

 

3_korzet

3. választókerület

 

Mit gondol mi az ön legfőbb erőssége a többi képviselőjelölttel szemben?

A szakmai hozzáértés, a gazdálkodás, és miután ismerem a körzet gondjait, amit leginkább a polgármester úr személyében jelölök meg, kénytelen lennék vele szemben a körzet érdekeit képviselni, azzal, hogy térjünk át a törvényes megoldásokra. Jelenleg ugyanis törvényellenes szabályozás érvényes a körzet egyik részére.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Milyen törvényellenes szabályozásokra gondol? Kérem mondjon rá példát.

Évek óta törvénysértő a Frankhegy építési szabályozása. 2013 decemberében és talán februárjában kétszer kapott a Kormányhivataltól az Önkormányzat törvényességi felhívást, majd miután ismét jogellenes módon változtatott a szabályozáson, jelenleg a Kúria előtt van a Merengő utca és környéke című 44/2000-es önkormányzati rendelet. Szeptember 24-én a polgármester ismét előterjesztette azt a rendeletmódosítást, a testület levette a napirendről.

Ezen törvénytelenségnek a továbbvitelét szeretném megakadályozni a következő években, illetve elindítani a Frankhegy felé a víz, csatorna építését, ami uniós kötelezettség is egyben. Másrészt meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetés problémáját. Ez a hegy alatti területre is kihatással van.

 

Ön szerint milyen sürgős megoldásra váró problémák vannak még a 3-as körzetben?

Például a csapadékvíz elvezetés és minden ebből következik. Ezt kell elsősorban megoldani, elsőként a Frankhegyen. Olyan betonmedencét lehetne csinálni, ahol összegyűlne a csapadék és a környék használhatná azt locsolóvíznek. Ezzel együtt a szennyvízcsatorna kiépítését is meg kellene oldani.

Ezek után szabályozottan be lehetne építeni a Frankhegyet, ami ugyan üdülőterület, de belterület. Nem igaz, hogy a városnak erre nem lenne pénze, egyrészt mert Budaörs az egyik leggazdagabb város az országban, illetve mert nem egyszerre kell sokat költeni, hanem fel kellene osztani.

Budakeszi most kapott csatornaépítésre 3,7 milliárd forintot, ez nálunk is elérhető lenne és a lakosság jelentős összeggel hozzájárulna, mert nekik is fontos lenne a fejlődési lehetőség.

A közbiztonságot is erősíteni kell.

 

Mint a 3-as körzet lakója milyennek tartja a jelenlegi képviselő munkáját?

Én tudom, hogy a helyi képviselő egy rendkívül értelmes ember, aki a Frankhegyi Részönkormányzat elnöke is, de elárulta a Frankhegyet, eladta a Frankhegyet, én ezt mondom! Mert ő az iskolájába kapott a várostól egy tornatermet, neki a saját egzisztenciája és saját iskolája sokkal fontosabb, mint a közügyek. Sorozatban elárulta a Frankhegyet. Nem ezt képviselte az üléseken, ellenünk szavazott, mert neki fontosabb volt a saját dolga.

 

Ön szerint min kellene változtatni azért, hogy minden jól működjön a 3-as választókörzetben?

Amit mondtam, hogy a törvénysértő szabályozást nem akadályozta meg a képviselő, hanem engedte tovább menni. 2013-ban jött a kormányhivataltól a törvényességi felhívás, hogy jogellenes a Merengő utca környékére vonatkozó szabályozás. Nem adható építése engedély, ha nincs meg a csatornázás, például.

A 2014. május 21-ei testületi ülésen kaptam 2 percet, ahol elmondtam, hogy ez a szabályozás aljas is. Ezen a polgármester felháborodott. Előkészítettem már azt a keresetet, amit a kúriának fogok benyújtani, hogy kártérítési igénnyel éljek a jogalkotás és jogalkalmazás által elkövetett károkozás miatt, mind az önkormányzattal, mind a jegyző, mind a polgármesterrel szemben.

Ha ezt az általános megfogalmazást megállapítja a bíróság, akkor egyénileg lehet elmenni a bíróságra kiállni az érdekekért. Ezt ketten már aláírtuk. Ennek az eljárásnak két év legalább a végeredménye, utána kezdődhet az, hogy kinek milyen kára van. Az is szabálytalan vagy a közösség ellen szól, hogy a Frankhegy területére most kimondják, hogy ezt a két kis körzetet, középtávú fejlesztési területnek nevezzük ki, vagyis 5-6 évig nem csinálunk semmit, a többit hosszú távúnak nevezzük ki, vagyis 20 évig nem csinálunk semmit. Ez elfogadhatatlan az ott élők számára!

 

Mit üzenne a választópolgároknak, miért szavazzanak Önre?

A körzetnek szüksége van egy dinamikus, értelmes képviselőre. Nekem pedig nyugdíjasként szükségem van szellemi kihívásra.

 

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Engem nem a pénz motivál, mert van munkám, a Ganz gyár kolónia lakótelepén, ahol 650 lakás, és másfél ezer ember van, én ott vagyok 12 éve közös képviselő. Ez egy 100 éves ház, minden gondjával együtt.

Kispolgármester vagyok 12 éve egy kis faluban. Ez például nem éri meg, de a fejlődés, amit elértem, nagyon jó érzés. Az elején volt 12 millió forint hiányuk, ami ma már nincs. Ez egy olyan feladat volt, amit a közösség, a lakosság érdekében csináltam. Én nem akarok milliárdos lenni, az emberekért csinálom.

12 év után belőlem is elég volt, szeretném leadni azt a munkámat. Viszont azt pótolva, kell egy szellemi kihívás. Mert nem hinném, hogy a többi jelölt oly mértékben ki tudna állni a Frankhegy érdekei mellett, mint én.

Vállalom a megfogalmazást, hogy Czuczor Gergely elárulta a Frankhegyet. És helyes lett volna, ha lemond a Frankhegyi Részönkormányzat elnöki tisztségéről és hagyja érvényesülni az önkormányzat irányvonalát.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.