Barátja bérletével utazott

A budakeszi rendőrök egy 20 éves férfit fogtak el. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves bicskei férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves férfi 2014. szeptember 20-án 17 óra körüli időben egy – Páty irányából Budapest irányába közlekedő – buszon utazott. Utazása során egy jegyellenőr jegy, illetve bérlet bemutatására szólított fel, aminek a gyanúsított eleget tett. Azonban a bicskei férfi nem a saját, hanem barátja nevére kiállított diákigazolvány igazolást, valamint a hozzá tartozó havi bérletet adta át. Ezzel a gyanúsított más nevére szóló valódi közokiratot használt fel a jegyellenőrzés során, hogy igazolja utazása érvényességét.

A 20 éves bicskei férfit a kiérkező rendőrök az egyik budakeszi buszmegállóban elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.