Ruházati termékeket, majd informatikai eszközt lopott

A budaörsi rendőrök kétszer fogták el azt a 42 éves férfit, aki első lebukását követően ismét lopott egy budaörsi bevásárlóközpontból. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt E. Lajos 42 éves nagyvenyimi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 20-án 19 óra 30 perc körüli időben az egyik budaörsi sportáruházban kiválasztott több ruhát, majd a termékeken található biztonsági riasztó mágneseket a nála lévő bicska, illetve két darab fogó segítségével eltávolította, a ruhákat a táskájába rejtette és fizetés nélkül távozott az üzletből. A 42 éves férfit a rendőrség kiérkezéséig az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai tartóztatták fel.

E. Lajost a budaörsi rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanú szerint a 42 éves férfi az előző napi lebukását követően nem hagyott fel a lopással, ugyanis 2014. szeptember 21-én – a hajnali órákban – az egyik budaörsi bevásárlóközpontban kiválasztott egy pendrive-ot és az azon lévő biztonsági eszközt egy öngyújtóval megmelegítette, majd azt csípőfogóval eltávolította a termékről. A bűncselekményt az áruház biztonsági őre észlelte, és E. Lajost a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A gyanúsítottat a rendőrök újból elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.