Budaörsiek az élen a Ki Mit Tube-on – Szavazzunk rájuk!

(Budaörs, 2014. szeptember 7. – Budaörsi Infó) 2014. augusztus 18-án kezdetét vette Magyarország első YouTube tehetségkutatója, a Ki Mit Tube! Az értékes nyeremények mellett a győztest egy évig ingyen támogatja a YouTube sztárok menedzselésével foglalkozó ügynökségének egyike is.

 

A nevezők között van két budaörsi fiatalember is, akik a Kiki Covers produkció-val neveztek. A fiúkra a napokban figyeltünk fel az egyik közösségi oldalon, és egyértelmű volt, hogy a Budaörsi Infó a szárnyai alá veszi őket, hisz az általuk előadott produkció nagyon színvonalas, és támogatandó!

„1991. augusztus 17-e volt. A nap már lefelé tartott a horizont felé, amikor is a budapesti János Kórház szülészetén az én mélyről jövő üvöltésem szállott át a falak között. Édesanyám már akkor tudta: ‚Ez nem egyszerű gyermeki hang!’ (Persze hogy így gondolta, mert a hangom inkább hasonlított egy mekegő kecskéére a gyermekkori asztmám miatt.)”

Kiki így kezdi a bemutatkozását a honlapján. A jó hang mellé humorérzék is társul. Jó párosítás. Mellesleg a fiatal hangjegyzsonglőr jelenleg szingli is…

 

kiki_coverS3

Diószegi Kiki

 

Diószegi Kiki (23) mellett még Csordás Balázs (24) alkotja a Kiki Covers-csapatot. A volt Kesjáros diákokat Leskó István Kesjáros zenetanár tanította, és Balázs elmondása szerint, ő indította el a zenei pályájukat is, amiért nagyon hálásak neki.

Kettőjük közül Kiki az arc és a hang, Balázs pedig a „titkos’ második szereplő, akinek az arcát kevésszer láthatjuk, hisz ő inkább a „kezét adja” a produkcióhoz.

De kik is ők valójában? Két fiatal főiskolás, akik a tanulás mellett úgy döntöttek, hogy elbontják otthon a falat és – buliszoba helyett – egy zenestúdiót alakítanak ki. Kiki szakácsnak tanult, de hamar rájött, hogy a főzőkanál helyett jobban áll a mikrofon a kezében. Az idei évben kezdi tanulmányait a Kőbányai zeneiskolában.

Balázs műszaki menedzser képzésre jár és komoly tervei vannak a jövőt illetően. Ő nem feltétlenül helyezi első helyre az életében a zenélést, két lábbal áll a földön, így Kikivel jól kiegészítik egymást. Kiki gyerekkori álma Magyarország legnagyobb fesztiváljain fellépni, hisz gyerekkora óta rockzenész szeretett volna lenni. Balázs bár imád zenélni, nem hisz abban, hogy Magyarországon meg lehet élni a zenélésből. Projektmenedzsment és gépészmérnök diplomát fog kapni nemsokára, és amikor ez megvan, akkor szeretne Győrben az Audiban dolgozni, vagy kimenni külföldre. A fiúk elmondása szerint fontos, hogy a zenészek végigjárják a szamárlétrát, átéljék a hidegben plakátragasztást is, ugyanúgy mint ők, hogy tudják tisztelni a szakmát és a közönségüket is.

„Fontos, hogy egy embernek is ugyanúgy zenéljünk, mint amikor telt házas koncertet adunk. Úgy döntöttünk, hogy feldolgozásokat adunk elő, mert nem szeretnénk az emberekre ráerőltetni a saját dalainkat, hanem inkább szeretnénk mindig aktuálisak lenni. Természetesen vannak saját dalaink is, viszont a Kiki Covers most nem erről szól, hanem arról, hogy minél többen megismerhessenek minket” – tette hozzá Csordás Balázs.

kiki_cover4

Csordás Balázs

 

A fiúk imádnak színpadon lenni, elmondásuk szerint ott élnek igazán. Ezért is nagyon szeretnének majd egyszer Budaörsön is fellépni valamelyik helyi fesztiválon, mint például a Budaörs Fesztivál.

„A színpad az tényleg olyan, mint a drog vagy az alkohol. Mindenképpen függőséget okoz, hisz ha egyszer kipróbáltad, utána mindig újra és újra fel akarsz menni a színpadra. Több fellépésünk volt már Budaörsön, viszont a nagyobb fesztiválok eddig kimaradtak. Reméljük, hogy a jövőben majd erre is lesz lehetőségünk.” A Kiki Covers YouTube-csatornájának nézettsége napról napra nő, hisz egyre többen kíváncsiak erre a két budaörsi fiatalemberre.

 

Mit szerettek jobban színpadon fellépni, vagy azt, amikor felkerül egy új videótok a csatornára?

„A YouTube olyan mintha mindig a színpadon lenne az ember. Leírhatatlan érzés, és akár több millió embert is elérhetünk így. Koncerten zenélni viszont teljesen más. Ott van azonnali visszacsatolás, velünk buliznak az emberek, és látom az arcukon, hogy mi az, ami nagyon tetszik nekik, és így hozzájuk igazodva tudok énekelni. Az az igazság, hogy mind a két felület nagyon fontos. Én bevallom ugyanúgy izgulok amikor egy új videót rakunk fel a YouTubra, mint amikor a színpadra lépek fel. Szóval talán az élő játék varázsát választanám ha muszáj dönteni, az internet viszont olyan lehetőségeket kínál nekünk, amivel érdemes élni” – válaszolta Kiki.

 

kiki_cover

A verseny elődöntője szeptember 15-éig tart, ami azt jelenti, hogy addig lehet szavazni a legkiválóbbakra. Ekkor derül majd  ki, hogy melyik az a legjobb 15 produkció,amely bejut a döntőbe. A döntősök közül majd a zsűri fogja kiválasztani a legjobb 5-öt. A döntősöknek négy napjuk lesz arra, hogy feltöltsenek egy új produkciót. Szeptember 21-én erre az öt produkcióra lehet majd szavazni egy napig. A legtöbb szavazatot kapó döntős megnyeri a versenyt.

Jelenleg 112 nevezőre lehet szavazni, viszont ez a szám napról napra nő. A budaörsi csapat jelenleg a harmadik helyen áll a versenyben 935 szavazattal. Megkérnénk a budaörsieket, hogy szavazatukkal támogassák a fiatal budaörsi tehetségeket. A szavazáshoz csak egy működő gmail-es e-mail cím szükséges. Be kell jelentkezni a Ki Mit Tube oldalán a kimittube.444.hu-n és ki kell választani azt a produkciót amelyikre voksolni szeretnénk, majd pedig az alul található SZAVAZOK gombra kell kattintani. (kimittube.444.hu/produkcio/jelentkezo/ kiki-covers/)

FIGYELEM: A YouTube-on leadott like-ok nem számítanak szavazatnak!

 

IDE KATTINTVA LEHET SZAVAZNI!

 

 

Sok sikert kívánunk a fiúknak és kérjük olvasóinkat, hogy szavazzanak a Ki Mit Tube csatornáján a Kiki Covers-re.

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] olyan lehetőségeket kínál nekünk, amivel érdemes élni!” – mondta el a Budaörsi Infónak korábbi interjújában […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.