Paprikás krumpli az egészséges életmód színeiben

Az utolsó nyári szombaton, 2014. augusztus 30-án szervezte meg immár ötödik alkalommal Családi Napját a Magyar Vöröskereszt Szigetszentmiklósi Alapszervezete a Közösen Városunkért Egyesület és a Szövetség Szigetszentmiklósért Egyesület segítségével a helyi Kéktó szabadidő parkban. A diákok részére szervezett főzőversenyt gazdag egészségügyi, sport és kulturális program kísérte. A rendezvény a Családi Lap támogatásával, a Közösségfejlesztési Alaprész (KÖFE-2014/1) pályázati segítségével valósult meg.

Az igazi indiánnyári időben 22 gyermekcsapat mérte össze paprikás krumpli főzőtudását, s a rotyogó bográcsok mellett változatos programokat, bemutatókat tekinthettek meg kicsik és nagyok egyaránt. A hagyományos, majálist idéző műsorelemeket – ügyességi vetélkedőket, ének- és tánccsoportok produkcióját – mozgalmi elemekkel egészítették ki szervezők. Így az egész napos, ingyenes rendezvényre látogatók elsősegély bemutatóval, újraélesztés oktatással is megismerkedhettek a kortárssegítőktől.
„Külön öröm volt a szervezőknek, hogy a nyári, balatonlellei vöröskeresztes tábor önkéntesei és táborlakói is részt vettek a rendezvényen. Igazi kis csapat kovácsolódik Szigetszentmiklóson, akik remélhetőleg sok éven keresztül aktív segítői lesznek a szervezetnek.”- nyilatkozza Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének elnöke.

A program szervezéséből nem csak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal önkéntesei, a helyi Bíró Lajos Általános Iskola bázisiskolásai, de a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola és Közgazdasági Szakközépiskola iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákjai is kivették a részüket. Az elmúlt években egyre erősebben és szorosabban kapcsolódik össze a legnagyobb humanitárius szervezet mozgalmi munkája a szigetszentmiklósi oktatási intézmények tevékenységével, amely nagyban hozzájárul a Henry Dunant eszméit követő segélyszervezet helyi önkéntes utánpótlásához.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.