„Kollektív” klipforgatás Budaörsön

(Budaörs, 2014. július 03. – Budaörsi Infó) A „hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe” című régi Hip Hop Boyz dalt biztosan sokan ismerik és szeretik. Néhány fiatal Budaörsön komolyan vette ezt a sort, és valóba felmennek a hétvégén a budaörsi hegyekbe. 2014. július 4-én forgatja Budaörsön a harmadik videóklipjét a Kollektív Alternatív Zeneműhely. A színek fesztiválja, és a színes futás után most jön a következő őrültség, a színek videóklipje a TRENDERfilmmel.

A budaörsi Kollektív Alternatív Zeneműhely  szeptemberben lesz hét éves. Korántsem a megszokott dolgokról közismert, és most sem hazudtolták meg önmagukat. Klipforgatásra készülnek, de nem a megszokott módon. A zenekarról és a forgatás részleteiről a Zeneműhely egyik tanárát, és a klip rendezőjét, kérdeztük.

Szűcs Antal Mór a Zeneműhely tanára végzettségét tekintve zeneterapeuta. Elmondása szerint abban hisz, hogy a közös zenélés ősidők óta elemi szükséglete az embernek.

„A Zeneműhely azért Kollektív, mert igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni. A klipforgatásra is mindenkit várunk, aki nálunk tanul pengetni, csapkodni ütni vagy énekelni. Remélem minél többen részt tudnak venni majd a forgatáson.”

kollektiv_alternativ_zenemuhely

A Kollektív Alternatív Zeneműhely tanárai

 

Hogyan működik a Zeneműhely?

„A ‘Kollektív’ szabad szellemű zenetanítási szisztéma. Tanáraink között zenetanárok, zeneterapeuták vannak. Idén fogalmaztuk meg szakdolgozati formában tanítási filozófiánkat, melyben saját zenepedagógiai elképzeléseinket vegyítjük a Kodályi-, Orffi koncepcióval, valamint a klasszikus indiai zenetanítás több ezer éves metódusával. Jelen pillanatban gitárt, basszusgitárt, dobot és éneket tanítunk. A tanított hangszerek spektrumát igyekszünk folyamatosan bővíteni.”

 

kollektiv_alternativ_zenemuhely23jpg

Pillanatkép az oktatásról

 

Milyen távlati terveitek vannak? A klipforgatás után esetleg egy külföldi turné?

„Külföldi turnéról természetesen szó sincs. Az idei évet egy teltházas koncerttel zártuk az A38 hajón. A hely maga romantikus és gyönyörű, technikai szempontból pedig a budapesti klubélet netovábbja. Fantasztikus szervezői és hangtechnikai stábbal volt szerencsénk együtt dolgozni. Nem csoda, hogy a Lonely Planet szerint a világ (!) legjobb klubjáról beszélünk… A koncertet professzionális minőségben rögzítettük mind képileg, mind akusztikailag. A vágás és a mastering van hátra, utána limitált példányszámban megjelentetjük szerzői kiadásban, elsősorban azért, hogy a gyerekek vissza tudják nézni magukat, reflexiót kapjanak saját tudásukról.”

budaors_Fesztival_kollektiv_alternativ_zenemuhely4

Kollektív Alternatív Zeneműhely fellépése a Budaörs Fesztiválon 2014-ben

 

Most hétvégén melyik dalotokhoz forgattok klippet?

„Idén jelentettük meg harmadik EP lemezünket, Kollektív Törzs névre keresztelve. Ezen hét saját kompozíció található, valamint egy afrikai népdal-átirat. Ennek a népdalnak semmilyen felvett formája nem található az interneten, egy mali származású djembe (afrikai ütőhangszer) művész tanította nekünk. Úgy éreztük, miért is ne indulhatna világszéles karrierre pont Magyarországon, a Kollektív Alternatív Zeneműhely gondozásában egy afrikai népdal… A klip forgatását kedves barátunkra, Májer MSE-ére bíztuk a TRENDERfilmtől, akiben (korábbi munkáit jól ismerve) teljes mértékben megbíztunk, és nagy izgalommal várjuk a közös munkát!”

kollektiv_alternativ_zenemuhely2

 

Májer MSE a Budaörsi Infónak elárulta, hogy lesz néhány meglepetés a klipben.

„Semmiképp sem szerettünk volna egy szokványos klipet készíteni. Minden munkánkban az egyediségre törekszünk. Előzetesként annyit elárulhatok, hogy egy nagyon “sokszínű” klip lesz, hisz a Kollektív Zeneműhely is nagyon sokoldalú, és különleges. A forgatás helyszíneként a budaörsi hegyeket választottuk, ami egy kis nehézséget fog majd okozni (hangszerekkel, 20 gyerekkel, létrával, és különböző eszközökkel felmenni a hegytetőre nem éppen a legegyszerűbb feladat), viszont a panoráma miatt mindenképp megéri majd az erőfeszítést.”

majer_emese

Májer MSE

 

Mikorra várható a premier?

„Előreláthatólag augusztus közepén osztjuk majd meg a klipet, viszont előtte kikerül majd a TRENDERfilm és a Kollektív Alternatív Zeneműhely közösségi oldalára néhány érdekes werkfotó, és egy előzetes is.”

 

Kíváncsian várjuk az új budaörsi klippet, és reméljük lesz folytatás. Hamarosan a forgatás részleteiről is olvashatnak portálunkon. Addig is hangolódjanak rá Önök is!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.