Káoszba torkollt a kínai milliárdos New York-i hajléktalanoknak adott jótékonysági ebédje

Káoszba torkollt egy kínai milliárdos New York-i hajléktalanoknak adott jótékonysági ebédje a Central Park egyik éttermében, amikor a vendégek megtudták, nem kapják meg a nekik felajánlott fejenként 300 dollárt (68 ezer forint).

 

A Boathouse nevű vendéglőbe manhattani hajléktalanszállók 250 lakóját hívta meg szerdán ebédre Csen Huang-piao (Chen Guangbiao), akinek vállalkozása szelektív gyűjtéssel és az ilyen hulladékok újrafeldolgozásával foglalkozik. Az üzletember magánvagyonát 750 millió dollárra becsülik.

Az ebéden szezámmagos tonhalat, marhaszeletet és tejszínes bogyósgyümölcsöket szolgáltak fel. Cseng még szórakoztatta is vendégeit, elénekelte nekik a We are the World című dalt.


 

A jó hangulat azonban gyorsan keserűvé vált, amikor a résztvevők megtudták, hogy nem kapják meg a Cseng által felajánlott fejenként 300 dollárt. Biztonsági őröknek kellett közbelépniük, hogy megfékezzék a felbőszült vendégsereget.

Hajléktalanügyi illetékesek ugyanis azt kérték az üzletembertől, ne adjon pénzt a résztvevőknek, mivel sokukat kezelnek kábítószer-függőséggel és alkoholizmussal, és ezt az adományt jobban fel tudnák használni ezeknek a programoknak a finanszírozására.

Csen végül 90 ezer dollárt adományozott a New York-i Segítség Misszió alapítványnak.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.