Cikkünk margójára – A hiteles tájékoztatásért

(Budaörs, 2014. június 24. – Budaörsi Infó) 2014. június 18-án nyílt napot tartott a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE). Az eseményen négy fő vett részt, ezt láthatták megjelent cikkünkben olvasóink. A megjelent írás kapcsán néhány hozzászólás nehezményezi cikkünk tartalmát és címét is, ezért úgy döntöttünk, hogy szentelünk még egy cikket ennek az ügynek, válaszként.

A Budaörsi Infó elsődleges célja a hiteles tájékoztatás. Hírek, tények és vélemények olvashatók portálunkon és nyomtatott újságunkban is – szlogenünkhöz híven. Amikor egy helyi szervezet, egyesület rendezvényt szervez, akkor szerkesztőségünk törekszik arra, hogy előzetesen felhívja rá a helyiek figyelmét, és hogy megmutassa, hogy milyen sikerrel zárult.

A tárgyilagos tényeket tekintve a 2014. június 18-ai rendezvényen 4, azaz négy fő vett részt. A programok, mint ahogy cikkünkben olvasható, érdekesnek ígérkeztek, és sajnálatos, hogy ilyen alacsony számú volt az érdeklődők száma.

Nem kérdőjeleztük meg a szervezők szaktudását, csupán hírt és tényt közöltünk azzal, hogy négyen vettek részt a programon. A média feladata márpedig ez, és nem az, hogy elferdítsen, és jobb színben tüntessen fel tényeket.

A cikk nem kérdőjelezi meg a BULÁKE munkájának fontosságát, tevékenységét, hiszen mint nonprofit szervezetet eddig is támogattuk őket, és a jövőben is segíteni fogjuk munkájukat, viszont azt nem várhatja el senki sem szerkesztőségünktől, hogy valótlanságokat közöljünk.

A cikkünk címében az „Előítélet, vagy érdektelenség?” kérdést helytállónak tartottuk a megjelenésekor, és tartjuk most is, hisz nem állítunk, hanem keressük az ok-okozati összefüggéseket. Mi több, a szervezet képviselőjének nyilatkozatából idéztünk!

Reméljük, hogy a következő rendezvény nagyobb sikerrel zárul, és természetesen arról is beszámolunk majd.

Az egyik nyilvánvalóan tendenciózus hozzászólásról csak annyit, hogy nem gondolunk „félrevezetőnek” egy cikket, ha az nem minősít, hanem tényeket, és a témában minden közvetlenül érintett válaszát szóról-szóra közli! Inkább követendő példának.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.