Berente Imréné: Köszönöm azoknak, akik figyeltek a munkámra!

(Budaörs, 2014. június 19. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete június 18-án adta át a város megbecsült polgárai számára a megérdemelt kitüntetéseiket. A díjazottak között volt Berente Imréné, a Piros Rózsa Dalkör vezetője, és a Kesjár Csaba Általános Iskola tanítónője is.

Berente Imréné a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet vehette át Wittinghoff Tamástól, Budaörs polgármesterétől. Kitüntetését hatalmas ováció követte, hisz munkája, kitartása, és lelkesedése mindenki számára jól ismert.

A díj átvételét követően Berente Imréné a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a bíráló bizottság méltónak találta erre a kitüntetésre.

„Csodálatos dolog megtanítani egy kisgyereket írni, olvasni, számolni. Nagyon boldog vagyok, hogy tanítónő lehettem, és ha most újra kezdeném, ismét ezt a pályát választanám.”

Berente Imréné 40 éve tanít Budaörsön, itt kezdett fiatal pedagógusként, és innen is megy nyugdíjba. Generációkat nevelt fel tanítóként, osztályfőnökként, és emellett ének-zene, furulya tanítást végez 40 éve. 16 évig dolgozott a Kesjár Csaba Általános Iskolában igazgató helyettesként.  Művészeti tevékenysége Budaörs jó hírét évtizedek óta erősíti: a Piros Rózsa Dalkör alapító tagja, művészeti vezetője. E közművelődési és kulturális tevékenységét az Önkormányzat 2011-ben Hauser József Közművelődési Díjjal ismerte el.

berente_imrene55

 

Milyen érzés volt, amikor átvehette a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet?

„Nagyon csodálatos, és megható érzés volt. Nagyon köszönöm azoknak az embereknek, akik figyeltek a munkámra, és fontos volt nekik az, amit teszek. Egy olyan öröm ez, ami után csak azt tudom mondani, hogy Istenem, de jó lenne még egyszer kezdeni! Hogy még jobban, még alaposabban végezhessem a munkám.”

 

berente_imrene_budaors

 

Berente Imréné, Erzsike Budaörs és a Kesjár Csaba Általános Iskola emblematikus alakja. 40 év munkaviszony után is fáradhatatlan és odaadó szervező. Kiváló ember, tiszta lelkű és önfeláldozó kolléga, született pedagógus. Figyelme kiterjed a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, a kicsik oktatására éppúgy, mint az Idősek Otthonában zajló fellépésekre.

Kollégáit segíti, támogatja, és mindig megújulni kész személyiségével az iskola munkahelyi légkörét, szellemiségét folyamatosan építi.

Nyugdíjba készülése előtt pár évvel mindent magával sodró lendülettel vetette bele magát a 7 szokás budaörsi támogatású programjába, s lett vezetője ennek profilnak is, bemutató órák sokaságát létrehozva.

 

berente_imrene

 

Mit üzenne azoknak a tanároknak, akik most indulnak el a pedagógusi pályán?

„Azt mondanám nekik, hogy nagyon szeressék a gyerekeket, ne a munkájukat végezzék, hanem hivatásnak tekintsék. Arra kell gondolni, hogy azok a gyerekek, akiket most ők tanítanak, azok lesznek az unokáik orvosaik, mérnökeik, államfőik. Ha ők ezt jól csinálják, akkor az unokáiknak nagyszerű orvosai, mérnökei és államfői lesznek. Azt üzenném a leendő tanítóknak, hogy akarjanak nagyon jó tanítók lenni, és akkor menni fog.”

berente_imrene4

 

Berente Imrénét a Kesjár Csaba Általános Iskola tantestületének teljesen egybehangzó véleménye alapján jelölték e díjra, mert

– Budaörs Városért folyamatosan tevékenykedik,

– magas színvonalú pedagógusi munkájával a Kesjár Csaba Általános Iskola arculatát formálja,

– művészeti fellépéseivel Budaörsnek és a Kesjárnak elismeréseket szerzett,

– 40 éve példamutatóan tanítja a diákokat.

 

berente_imrene3

 

Mi kell ahhoz Ön szerint, hogy valaki a munkáját olyan magas szinten tudja végezni, mint ahogyan azt ön tette?

„Amikor a pályámat kezdtem, akkor édesapám azt mondta, hogy akármit csinálnak is a gyerekek, mindig nagyon szeresd őket. Ez mellett még ahhoz, hogy az ember nagyon magas szinten végezze a munkáját, kell egy hátország is. Nekem ez a férjem, aki elfogadta, és támogatott abban, hogy nekem a tanítás lehessen a legelső.”

A júliusi nyomtatott Budaörsi Infóban is olvashatnak majd egy hosszabb beszámolót, amiben Berente Imréné Erzsike az elmúlt 40 évet foglalta össze nekünk.

 

piros_rozsa_dalkor

 

Még egyszer gratulálunk a kitüntetéséhez, és aktív, boldog nyugdíjas éveket kívánunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő negyven évet Erzsike nem kötögetéssel fogja eltölteni, és hamarosan ismét írhatunk róla.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.