Napelemes csillagok és puhabeton az idei Beton-kiállításon

Betonból készült ékszerek, bútorok, puhabeton és napelemmel működő beton csillagképeket is meg lehet tekinteni az idei Beton kurzuson és workshopon készült alkotásokat bemutató kiállításon a budapesti Urimuri tereiben május 22-től egy hónapon át.

 

A 4. Beton kurzus és workshopon öt felsőoktatási intézmény mintegy száz hallgatója vett részt a Szövetség’39 Művészeti Bázis tervezőinek irányításával áprilisban. A hallgatók hónapokon át elméletben és gyakorlatban kísérleteztek a betonnal mint anyaggal, és nyakláncokat, medálokat, gyűrűket, valamint kültéri és beltéri bútorokat készítettek a műhelyben.

Az egyik idei érdekesség a puhabeton, amely felveszi a ráhelyezett tárgyak alakját, valamint az Urban Smile fantázianevű csillagtérkép. Az üveggel kiegészített, betonból készült kockák napelemmel működnek, így a bevésett csillagképek a sötétben világítani kezdenek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tárlaton a fiatalok nemcsak fotókon mutatják meg a tárgyakat, hanem ki is próbálhatja azokat a közönség. További kuriózum, hogy a betontárlat az idén készült munkák mellett az elmúlt évek legnépszerűbb tárgyaiból is válogat.

samli_betonbol

A kurzus és workshop összes alkotása nem látható a bemutatón, hiszen a köztérre szánt munkák, mint a padok és a kutak, péntektől kikerülnek végleges, kültéri helyszíneikre. A köztéri tárgyakat hagyományosan egy ingyenes kerékpáros túrán mutatják be az érdeklődőknek június második felében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.