Megszűnik az IWIW!

(Budaörs, 2014. május 15. – Budaörsi Infó) Június 30-án megszűnik a 12 éve működő IWIW közösségi oldal. Azonban az oldal kedvelői egy időkapszula igénylésével, egy kattintás segítségével lementhetik képeiket, üzeneteiket, kapcsolataikat az utókor számára. 

Hajdanában danában, amikor még nem volt ilyen elterjedt a Facebook, akkor emlékszem, hogy tágra nyílt szemmel néztem a kitáguló teret, és a szűkülő elmémet lassan beszippantotta az internetezés és kapcsolatteremtés csodája az iWiW felbukkanásával.

Még főiskolás éveimet éltem, és lelkesen néztem az oldalban rejlő lehetőségeket, főként vizsga időszakban, amikor különböző tételek cseréltek gazdát, és egy pillanat alatt több száz embertől kérhettem segítséget.

Először iWiW-esként találtam meg régi osztálytársakat, és természetesen nagy szerelmeket a múltból. Szerintem nem volt olyan ember, aki anno nem keresett volna rá valamelyik régi kapcsolatára, hogy megtudja, hogy vajon teljesen tönkrement-e az illető élete, és hajléktalanná vált-e, miután ő kilépett az életéből.

Az esetek döntő többéségben azonban, azt kellett hogy tapasztaljuk, hogy él tovább mint hal a vízben az ex kedves, és természetesen van mellette már kutya, macska, gyerek és természetesen egy meseszép társ. Nélkülünk sem áll meg a világ, ezt tudomásul kell venni.

Most azonban bezárja kapuit az iWiW.

Az iWiW sikereinek csúcsán 4,7 millióan voltak az oldal tagjai, és mintegy félmilliárd ismeretséget jelöltek be egymás között.

Mostantól nincs értelme tovább fenntartani a hálózatot, írta az Origo.hu. 2013-ig nyereségesen működött, idén azonban már nem lehetett így üzemeltetni, ezért az origo.hu-t is kiadó Origo Zrt. az idén májusban már nem hosszabbítja meg az iWiW üzemeltetéséről szóló éves szerződését az ezt kezdetektől végző Virgo Systems céggel, hanem június utolsó napján bezárja a szolgáltatást. Az iWiW bezárásával a szájtra készült alkalmazások is megszűnnek, és az iWiW Kapu nevű belépési azonosító szolgáltatás sem fog működni többé.

 

Mentse el emlékeit egy időkapszulában!

Az iWiW egyetlen felhasználójának sem kell aggódnia azért, hogy a kedves régi emlékek elvesznek az oldal bezárása miatt. Az iWiW-re belépők adatlapjain a június 30-án esedékes bezárásig elérhető lesz egy olyan gomb, amivel egyszerűen elmenthetik egy több képernyő magas képfájlba adatlapjukat az utókornak.

Ennél érdekesebb lehetőség az időkapszula, amelyet június 25-éig tudnak aktiválni az iWiW-esek. Ezt az iWiW-re belépve a “Mentsd el az adataidat!” menüpont alatt lehet igényelni, a “Készítsétek össze az emlékeim” feliratú gombra kattintva. Ezzel egy olyan folyamatot aktivál a felhasználó, amelynek hatására a rendszer korábbi üzeneteit és albumokba töltött fotóit, valamint az ismerősök kontaktlistáját egyetlen .zip fájlban letöltheti. Az ismerősök adatait egy .csv fájlban is megkapja mindenki az időkapszulában. Ez a fájlformátum azért jó, mert Excel-táblába is be lehet illeszteni, de a benne szereplő adatok levelezőprogram konktaktjai közé, vagy a naptárba is importálhatók. Ez esetben a fájl eredetének az UTF-8 formátumot kell megadni, határoló jelnek pedig a pontosvesszőt.

 

(Budaörsi Infó, forrás: Origo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.