Még egy piac lesz Budaörsön! – „Elősegítjük, hogy az önkormányzat a saját rendeletét be tudja tartani.”

(Budaörs, 2014. május 12. – Budaörsi Infó) Mint ahogy már hírportálunkon olvashatták a Budaörsi Gazdapiac megnyílt. Pontosabban május 10-én a budaörsi lakótelepen, a Patkó utcai parkolóban. A nyitást a gazdák és a lakosok is egyaránt nagyon várták, viszont a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottságnál nem elégszenek meg ennyivel, és duplázni szeretnének. Már folynak az előkészületek egy második piac megnyitásáról is, ami péntekenként fog működni Budaörsön.

 

A Budaörsi Infó szerkesztőségének vendége Kisberk Balázs volt, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnöke, és arról beszélt nekünk, hogy hová és mikorra tervezik a második piac megnyitását az Óvárosban.

Felmerült az igény egy második piac létrehozására, hogy ne csak a lakótelepen legyen Gazdapiac hanem az Óvárosban is! A helyszíne a régi postaépület udvara lenne, az Ébner György köz és a Clementis László utcánál, mivel kihasználatlanul áll csak ott az épület, és a parkoló.

A belső udvari részben körülbelül 20-25 sátornak tudnánk helyet biztosítani. A vásárlói igényeket is összecsatolhatnánk: mivel a Patkó utcai piac szombatonként üzemelne, ezt a másikat pedig pénteken délután tartanánk 13 órától 18 óráig, és szintén Gazdapiac lenne. Ugyanúgy a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság fogná össze, mint a Lakótelepi Gazdapiacot a Patkó utcában.

Káhn János tanácsnok úr maximális támogatásáról biztosította a Bizottságot, sőt az alapötletet is ő fogalmazta meg legelőször. Amit még egyszer szeretnénk neki megköszönni.

A pénteki, Óvárosi Gazdapiacról azt kell még tudni, hogy ott is teljes szolgáltatást és áruválasztékot tudnánk biztosítani, csak kicsiben, hiszen amíg a Patkó utcánál 35 sátor lenne, az új helyen esetleg 15–20. A várható nyitás időpontja nyár eleje vagy egy szeptemberi időpont.” – részletezte az új piac megnyitásának terveit a Budaörsi Infónak Kisberk Balázs.

 

kisberk_balazs

Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnöke

 

Mire van szükség a második piac megnyitásához? 

„A Gazdapiac bejelentésköteles, szakhatósági előírásoknak kell megfelelni, valamint területhasználati engedély szükséges hozzá. Az egyik piac a másikat ki fogja egészíteni. Úgy gondolom, hogy semmilyen akadálya nincsen annak, és nem is lehet, hogy létrejöjjön majd még egy piac, mert támogatás minden részről érkezik a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság felé.”

 

Mi lesz a különbség a két piac között?

„Csupán a nyitva tartásban lesz különbség, hiszen a Lakótelepi Gazdapiac szombat reggel 6 és 14 óra között fog üzemelni, az Óvárosi Gazdapiac pedig péntek délután 13 óra és 18 óra között lesz nyitva. Így a heti két piacnappal a szolgáltatás teljessé válik.” 

 

Kivel egyeztettek eddig ezügyben?  

„A Városházával egyenlőre még nem egyeztettünk, mert jelenleg több ügyünk fut, így egy újabbal nem terhelnénk őket. A Magyar Piac Szövetséggel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal viszont igen, és ők biztosítottak maximális támogatásukról, illetve az ottlakókkal és Káhn Jánossal beszéltünk még, akik egyöntetűen az ügy mellé álltak.”

 

Az újabb kezdeményezésük nem ütközik-e esetleg az Önkormányzat egyéb, a régi Posta-épület hasznosításával kapcsolatos terveivel?  

„Emlékeztetnék mindenkit, hogy vannak az Önkormányzatnak tervei a posta épületével, de az udvara tökéletesen alkalmas a piac számára. Adott minden közmű, így ezen a helyen is egy jól működő gazdapiac kerülhet kialakításra. Az épületet kulturális célokra kívánja a Városháza felhasználni, így az udvarán egy piac még jól is jöhetne. 

A Városházának van egy elfogadott rendelete, egy három évvel ezelőtti, hogy piacot kell Budaörsön létesíteni. Attól, hogy az Agrárgazdasági Bizottság létesített egyet a lakótelepen és dolgozik azon, hogy az Óvárosban is legyen egy, ezzel csak elősegítjük, hogy az Önkormányzat a saját rendeletét be tudja tartani.”  – jegyezte meg a Budaörsi Infónak Kisberk Balázs.

 

Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta még, hogy az Óvárosi Gazdapiac már most várja a gazdák jelentkezését. A Budaörsi Lakótelepért Egyesületnél vagy a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottságnál lehet jelentkezni (budaorsigazdapiac@gmail.com;  06/30-874-3781).

 

regi_posta_epulete_uj_piac2

Az Óvárosi Gazdapiac tervezett helyszíne

 

regi_posta_epulete_uj_piac

A újabb piac tervezett helyszíne az utcáról nézve

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] Önöknek. A tervezett második piacról bővebb információt olvashatnak cikkünkből, amit ide kattintva találnak […]

  2. […] Bizottság a nyári szabadságolások ideje alatt sem pihent, és mint ahogy korábban már olvashattak portálunkon, még egy piacot szerettek volna létrehozni Budaörsön, ami kiegészíti a Lakótelepi […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.