Szeptemberben megnyílik a második piac is Budaörsön

(Budaörs, 2014. augusztus 18. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság a nyári szabadságolások ideje alatt sem pihent, és mint ahogy korábban már olvashattak portálunkon, még egy piacot szerettek volna létrehozni Budaörsön, ami kiegészíti a Lakótelepi Gazdapiacot. Most érkezett el a megvalósítás ideje, és szeptembertől már az óvárosiaknak is lesz lehetősége a régi posta épületének udvarán hazai termékeket vásárolni az Óvárosi Gazdapiacon.

 

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta, hogy szeptember 12-ére tervezik a második gazdapiac megnyitását, délután négy órakor.

 

budaorsi_piac_megnyito_kisberk_balazs

Kisberk Balázs a Lakótelepi Gazdapiac megnyitó ünnepségén

 

„A piac fenntartója a Magyar Piac Szövetkezet lesz, üzemeltetője pedig a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság, és ez önmagában biztosítani fogja a sikert! Azt láttuk, hogy kevés a heti egy piaci nap, így a szeptemberben induló Óvárosi Gazdapiac a Lakótelepi Gazdapiac szombati működését fogja kiegészíteni, pénteki nyitvatartásával. Minden péntek délután két óra és este hét óra között lesz lehetősége az érdeklődőknek nézelődni és vásárolni az új budaörsi piacon.”

 

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság tervei szerint az Óvárosi Gazdapiac a régi posta udvarán lesz látogatható az Ébner György köz és a Clementis László utcánál.

 

regi_posta_epulete_uj_piac

A leendő Óvárosi Gazdapiac bejárata

 

regi_posta_epulete_uj_piac2

Az Óvárosi Gazdapiac tervezett helyszíne

 

Kik azok akik  támogatták a piac létrejöttét? 

„Káhn János tanácsnok úr, önkormányzati képviselő az, aki feltétlen híve Budaörsi Agrárgazdasági Bizottságnak, mint egyetlen Kisgazda, valamint Török István alpolgármester úr. Ők azok, akik az ügy mellé álltak és felkarolták azt. Közös erővel most azon dolgozunk, hogy nem csak megnyissuk, hanem sokáig tudjuk majd üzemeltetni is az Óvárosi Gazdapiacot.”

 

budaorsi_piac_megnyito36

A Lakótelepi Gazdapiac

 

Lesz átfedés a Lakótelepi Gazdapiacon és az Óvárosi Gazdapiacon értékesítő gazdák között?

 

„Igen, több olyan gazda is lesz, akinek a termékei megtalálhatók lesznek minkét helyszínen. Mivel sokszoros a túljelentkezés a Lakótelepi Gazdapiacon – amit jelenleg nem tudunk bővíteni –, így megpróbálunk többnyire új gazdáknak helyet adni a pénteki piacon. Viszont a legsikeresebb lakótelepi gazdák ott lesznek az Óvárosiban is, hiszen ők már bizonyítottak árban, minőségben és termékválasztékban is.”

 

piac3

A Lakótelepi Gazdapiac

 

Hány gazda kínálja majd eladásra a termékeit az Óvárosi Gazdapiacon és milyen széles lesz a termékpaletta?

 

„A terveink szerint 25 sátor lesz, vagyis 30 gazda fog árusítani, plusz a budaörsi gazdák, vagyis körülbelül 35 gazda termékeiből lehet majd vásárolni. A budaörsi őstermelők számára teljesen ingyenes lesz az új piacon is a megjelenés.

Az Óvárosi Gazdapiacon is széleskörű lesz a választék, lesz hús, füstöltárú, savanyúság, pékárú, tészták, zöldségek, gyümölcsök. Ami egy normál bevásárláshoz szükséges, minden kapható lesz a pénteki piacon is.”

 

budaorsi_piac_megnyito

A Lakótelepi Gazdapiac

 

Lehet még jelentkezni a piacon való értékesítéshez?

 

„A piacon való értékesítéshez folyamatosan várjuk még a gazdák jelentkezését. Augusztus hónapban 8 új gazdának tudtunk helyet biztosítani. Mindig próbáljuk a jelentkezőket rotálni, hogy mindenki előbb-utóbb lehetőséget kaphasson.”

 

 

budaorsi_piac_megnyito54

Ön mint magánember, miért ajánlja a budaörsiek számára, hogy kilátogassanak a helyi gazdapiacokra?

 

„Én azért ajánlom, mert jó minőségű, olcsó termékeket tudnak a helyiek vásárolni közvetlenül a termelőtől és a gazdapiac varázsát mindenki megtapasztalhatja, ha legalább egyszer kilátogat a piacra.

Lehet alkudni, meg lehet a terméket fogni, meg lehet kóstolni, és ha például valaki megvásárol egy dinnyét és az nem egészen jó, akkor vissza lehet vinni és kicserélik. Sok előnye van a piacnak egy nagy áruházzal szemben is. Itt lehet beszélgetni, ismerkedni, akár még a zöldségek, gyümölcsök elkészítésére vonatkozó tanácsokat is tudnak adni a gazdák a vásárlók számára.”

 

budaorsi_piac_megnyito30

A Lakótelepi Gazdapiac

 

Ne felejtsék el – a tervek szerint – 2014. szeptember 12-én délután 4 órakor nyit az Óvárosi Gazdapiac a régi posta épületének udvarán.

A szervezők több meglepetéssel is készülnek és azt remélik, hogy hasonló sikereket érnek majd el, mint a már jól működő Lakótelepi Gazdapiaccal.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

3 hozzászólás

  1. […] 2014. augusztus 19. – Budaörsi Infó) 2014. augusztus 18-ai cikkünkben Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke arról nyilatkozott […]

  2. […] 2014. augusztus 25. – Budaörsi Infó) 2014. augusztus 18-ai cikkünkben Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke arról nyilatkozott […]

  3. […] még egy piac Budaörsön, hanem a leendő piac helyszínével kapcsolatban folyik az egyeztetés. Kisberk Balázs a bizottság elnöke a régi Posta épületének udvarán képzelte el a második budaörsi piacot, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.