Budaörsi elnök a frissen megalakult Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság élén

(Budaörs, 2014. május 07. – Budaörsi Infó) Május 6-án megalakult Budaörsön a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság. A megalakulást követően megválasztották leendő elnöküket is. Budakeszi járás 11 településének agrárgazdasági bizottságainak elnökei vehettek részt a megalakuló ülésen, illetve a szavazáson, ahol egyöntetűen a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnökét, Kisberk Balázst választották meg járási elnökükként.

 

Katona István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei elnöki kabinet munkatársa az ülést követen a Budaörsi Infónak elmondta, hogy eddig három járási bizottság alakult meg: Cegléden, Pilisvörösváron és most a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság. A többi járásnál is elindult már ez a folyamat.

“A járási bizottságok egy olyan koordinációs lépcsője az Agrárgazdasági Kamarai menedzsmentnek, amely az Kamara tagjainak regionális érdekeit próbálja képviselni. A magyar mezőgazdaságban legalább 11 érdekképviseleti szervezet működött az elmúlt időszakban. Most egy működik: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Az, hogy a Kamarának különböző szinteken valósul meg a képviseleti lehetősége nem jelent mást, mint azt, hogy az utolsó gazda is képviselve legyen a Kamara legmagasabb szintjén is. Ha valaki véleményt tud formálni a saját tevékenységéről, vagy a földügyekről, akkor azt eltudja juttatni a települési szintre, a járási szintre, és ez biztosan elkerül a megyéhez és az országoshoz is.”

 

jarasi_agrargazdasagi_bizottsag_alakulas

Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság alakuló ülése

 

A Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnökének ellenszavazat nélkül Kisberk Balázst választották meg. Az ő feladata a továbbiakban az lesz, hogy a járásban megjelenő problémákat, lehetőségeket próbálja egy irányba terelni, és ezt a kamara menedzsmentje felé is próbálja továbbadni, mint információt – tudta meg a Budaörsi Infó Katona Istvántól.

“Azt gondolom hogy Kisberk Balázs a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottságban végzett munkája példaértékű. Javasolni fogom a többi település bizottsági elnökeinek, hogy valamilyen módon vegyék fel vele a kapcsolatot, mert ez a mozgékonyság, energikusság szükséges ahhoz, hogy tényleg előrébb lépjen a magyar mezőgazdaság!” – jelentette ki Katona István.

 

 

Kisberk Balázs: Vannak konkrét tervek

 

kisberk_balazs

Kisberk Balázs

 

Kisberk Balázs, miután Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnökévé választották, a Budaörsi Infónak adott első nyilatkozatában elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a többi gazdaelnök elfogadta a jelölését, és rá szavaztak.

“Budaörs gondjai mellett, már 11 másik településsel is foglalkoznom kell ezentúl, és ugyanazzal a lendülettel, mint Budaörsön. Üzenem az ottani gazdáknak, az önkormányzati vezetőknek, hogy amit Budaörsön elkezdtünk, azt a 11 településen is az ottani gazdáknál, elnöktársaknál kezdeményezni fogjuk.

Vannak konkrét tervek. Mi járási szinten is szeretnénk tovább folytatni, például azt a rajzpályázatot, amit elkezdtünk Budaörsön. Azokon a településeken ahol nincs piac, vagy nem sikeres, újra kívánjuk azokat indítani. Nem utolsó sorban, járási szinten, egy saját újságot szeretnénk indítani. A segítségével hitelesen és naprakészen tudjuk majd tájékoztatni a gazdákat. Budakeszinek a tisztázatlan, osztatlan közös területei ügyét szeretnénk rendbe tenni, és a tulajdonosokat ‘előkeríteni’. Szeretnék mindent megtenni, hogy újra legyen élet a földeken.” – zárta járási elnökként a Budaörsi Infónak adott első nyilatkozatát Kisberk Balázs.

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

1 Komment

  1. […] pedig a ‘Minden gyerek lakjon jól’ Alapítvánnyal működnek majd együtt. Ezen a héten Kisberk Balázst választották meg a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnökének. A hétvégén így lesz mit ünnepelni, hiszen szombaton hivatalosan megnyitják a lakótelepen a […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.