Szombaton nyit a Gazdapiac Budaörsön

(Budaörs, 2014. május 9. – Budaörsi Infó) Az elmúlt hónapban folyamatosan beszámoltunk a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság munkájáról. Legutóbb a nagycsaládosokat ajándékozták meg, szeptemberben pedig a ‘Minden gyerek lakjon jól’ Alapítvánnyal működnek majd együtt. Ezen a héten Kisberk Balázst választották meg a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnökének. A hétvégén így lesz mit ünnepelni, hiszen szombaton hivatalosan megnyitják a lakótelepen a Budaörsi Gazdapiacot a Patkó utca–Szivárvány utca sarkán lévő nagy parkolóban. 

 

A Budaörsi Infónak a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a Budakeszi Járás Agrárgazdasági Bizottság elnöke, Kisberk Balázs elmondta, hogy május 10.-én lesz a piac megnyitása, reggel 9 órakor a lakótelepen, a Patkó utcai parkolóban.

„A vásárlókat fél kilenctől várjuk, de csak a megnyitó után lehet vásárolni, és lehet kóstolni a gazdák termékeiből a tejföltől a füstölt árukig. A tervek szerint délután kettőig fog működni a piac. 

Aztán a következő héttől, szombatonként 6 és délután 14 óra között működik majd a piac. Természetesen lesz piacfelügyelő is, aki az elhelyezést és a gazdák közötti szervezést koordinálni fogja.”

 

kisberk_balazs

 

Kik vesznek részt a megnyitón?

„Poprády Géza, közigazgatási államtitkár; a Magyar Piac Szövetség elnöke: Konrád Istvánné; Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára; a Nemzeti Agrárkamara alelnöke: Kiss Miklós; a Pest Megyei Agárkamara elnöke: dr. Péter Mihály, Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő. 

Azoknak a városoknak a polgármesterei ahonnan érkeznek a gazdák: Érdről T. Mészáros András polgármester; Pátyról Székely László polgármester; Biatorbágyról Tarjáni István polgármester; Tárnokról Szolnoki Gábor. 

A szalagot Budaörs polgármestere Wittinghoff Tamás és Poprády Géza közigazgatási államtitkár vágják át. Ezen felül még minden egyes önkormányzati frakció képviselteti magát, és jelen lesz a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Szűcs Lajos is

A gazdák 35 sátorban árusítják majd termékeiket, és 42 gazda várja majd az érdeklődőket.

Húsosok, vágott virágosok, zöldségesek, kerámiások, tejtermelők és mézárusok is megtalálhatóak lesznek a nyitás napján.

A piacon, mint ahogy azt már többször is megírtuk, a budaörsi gazdák fognak előtérbe kerülni, viszont a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság nyitva tartja a lehetőséget más gazdák számára is. A piacon való árusításra folyamatosan lehet jelentkezni.

„Mivel a környékbeli gazdák is lehetőséget kapnak, így azt gondoljuk, hogy olyan választék lesz a piacon, ami ösztönzi az embereket arra, hogy lemenjenek vásárolni. Nem egy drága piacot szeretnénk, hanem jó minőségű és megfizethető árukat. Őstermelői igazolvánnyal kell rendelkezni, és agrárkamarai tagsággal a jelentkezőknek. A budaörsi piacon csak olyan őstermelő árulhat, aki saját földjén termel és nem a nagybani piacról hozza a termékeket.” – jegyezte meg a Budaörsi Infónak Kisberk Balázs.

 

A piaccal kapcsolatban a további fejleményekről olvashatnak portálunkon hamarosan, és természetesen beszámolunk a megnyitóról is!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. […] A piacon, mint ahogy azt már többször is megírtuk, a budaörsi gazdák fognak előtérbe kerülni, viszont a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság nyitva tartja a lehetőséget más gazdák számára is. A piacon való árusításra folyamatosan lehet jelentkezni. A megnyitóról készült interjúnkat Kisberk Balázzsal ide kattintva olvashatják.  […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.