Bökjünk vagy fát állítsunk május elsején?

(Budaörs, 2014. május 1. – Budaörsi Infó) Réges-régen egy messzi galaxisban, amikor még nem csak a közösségi oldalak léteztek számunkra, és a szülinapok nem üzenőfali bejegyzésekből álltak, akkor volt egy szép népi szokás, amivel a fiúk a lányok tudomására hozták, hogy szeretnének velük kicsit “jobban” megismerkedni. A “bökés” előfutára sok szívet hozott közel egymáshoz. Lehet érdemes lenne feleleveníteni ezt a hagyományt. Mit gondolnak az urak? Egy próbát megér. Fejszét a kézbe.

A húsvéti locsolásért cserébe kézzel festett tojás járt a fiúknak, amiből tudták, hogy szabad e udvarolni vagy sem. Májusban pedig a májusfa állításával tudathatták a fiúk a kiszemelt áldozatukkal, hogy szeretnének kicsit jobban megismerkedni vele. Az udvarlásnak ezek a formái izgalmasak és érdekesek voltak. A lányok és a fiúk is egyaránt várták az alkalmakat, hogy tudathassák kiválasztottjukkal a szándékaikat.

Szóval ha jobban bele gondolunk, a májusfa állítás a mai közösségi oldalakon elterjedt “bökés” funkció előfutára volt. Azonban kicsit szabadabban bánunk ezzel a lehetőséggel, hisz ha annyi fát állítottak volna annak idején a legények, amennyit mostanában bökdösik a lányokat, akkor kis idő elteltével a nyárfák a védett fajták közé tartoztak volna. Szóval csak csínján a bökdöséssel uraim.

Minden kedves udvarolni vágyó úrnak azt javaslom, hogyha tehetik, hogy az össze-vissza bökdösés helyett, inkább elevenítsék fel ezt a régi szép hagyományt, és szívük választottjához inkább májusfát vigyenek. Panel esetén ajánlunk egy nagyobb cserepes virágot szalaggal átkötni és a kiszemelt ajtaja előtt elhelyezni.

Sok új szerelmet kívánunk.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.