Pro és kontra – Az MSZP és a Fidesz a plakátkihelyzésekről

Pro és kontra: MSZP: a Fidesz félelmében korlátozza a plakátkihelyezést, Fidesz: teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék.

MSZP: a Fidesz félelmében korlátozza a plakátkihelyezést

 

Az MSZP szerint a Fidesz választási bukástól fél, ezért tiltotta be azokat a plakátfelületeket, ahol az ellenzéki pártok is megjelenhettek volna.

    Veres Gábor, a szocialisták napokban kinevezett szóvivője beszélt erről kedden, Budapesten – új tisztségében első alkalommal tartott – sajtótájékoztatóján.

    Szerinte a lámpaoszlopokon és az autópályák melletti plakátozást megtiltó kormányzati rendelet “mindennél biztosabb jele” annak, hogy Orbán Viktor kormányfő retteg a választásoktól. Ugyanis így a pártok csak azokon a plakáthelyeken hirdethetnek, amelyek “túlnyomó részét Simicska Lajos tulajdonába adták” – mondta.

    Veres Gábor úgy fogalmazott, mindez olyan, mintha a Fidesz még a mérkőzés előtt, az öltőzőben eltörné ellenfele lábát. A szóvivő szerint azonban mindez nem hátráltatja majd az ellenzéket, mivel az emberek plakátok nélkül is látják az igazságot, vagyis azt, hogy mi mindent vett tőlük el a Fidesz.

 

 

Fidesz: teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék

A Fidesz szerint az MSZP új szóvivője ugyanúgy hazudik, mint a régi. Veres Gábor állításaival ellentétben teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék – írta közleményében a nagyobbik kormánypárt az MSZP szóvivőjének keddi sajtótájékoztatójára reagálva.

Veres Gábor előzőleg arról beszélt, hogy az MSZP szerint a Fidesz választási bukástól fél, ezért tiltotta be azokat a plakátfelületeket, amelyeken az ellenzéki pártok is megjelenhettek volna. A szocialisták napokban kinevezett szóvivője az új tisztségében először tartott ajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozást megtiltó kormányzati rendelet “mindennél biztosabb jele” annak, hogy Orbán Viktor kormányfő retteg a választásoktól.

A Fidesz közleményében kifejtette: a közutak melletti lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozás tiltása 2010 decembere óta ismert. A módosításnak egyértelműen közlekedésbiztonsági okai voltak, hogy a plakátok ne tereljék el az autóvezetők figyelmét. A változtatást éppen ezért minden párt meg is szavazta, egyedül az MSZP nem, “mert valami rejtélyes gazdasági érdek számukra fontosabb volt, mint az autózó családok és gyermekek védelme” – áll a közleményben.

A Fidesz ugyanakkor egyetért azzal, hogy ez a tiltás ne csak a kereskedelmi, hanem a választási plakátokra is vonatkozzon – írták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.