Rezsicsökkentés – Kocsis Máté: a baloldal hónapok óta Gyurcsány kottájából játszik

A rezsifórumok egyik célja, hogy a választók számára is kiderüljön: a baloldal hónapok óta Gyurcsány Ferenc kottájából játszik – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Karcagon.

 

Kocsis Máté a Déryné Kulturális Központban telt ház, mintegy ötszáz érdeklődő előtt tartott rezsifórumon hangsúlyozta: a választóknak világosan kell látniuk, hogy a volt miniszterelnök ma is ugyanaz, aki “lovasrohamot vezényelt a magyar emberek ellen”, eladósította az országot, és akinek talán a legnagyobb hibája, hogy semmit sem tanult a kudarcaiból.

A baloldal programja – folytatta – lényegében ugyanaz, amelyre a szavazók 2010-ben nemet mondtak. Magyarországnak tehát tavasszal “a jól ismert, kudarcos és a hazánkat talpra állító, rezsicsökkentő politika között kell majd választania”.

Az új választási rendszer miatt egyelőre nem lehet felmérni a “baloldali veszélyt”, ezért szükség van az összefogásra, mert “Gyurcsányék nem érdemelnek több esélyt” – tette hozzá.

Kocsis Máté aláhúzta: a jelenlévők is tagjai annak a két és fél millió tagot számláló Magyar Csapatnak, amely kiállt a kormány rezsiharca mellett.

Kifejtette: a lakossági energiaárak mérséklésével a magyar családok eddig 240 milliárd forintot takarítottak meg, ez egy átlagos háztartásnak havi 10-15 ezer forintot jelent. Ezzel szemben 2002 és 2010 között a közműszolgáltatóknál 1040 milliárd forint profit keletkezett, miközben a szocialista kormányok “történelmi bűne”, hogy az energiaszolgáltatók garantált nyereséggel kerültek külföldi kézbe – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy a mostani kormány az eddigieken túl további ilyen cégek visszavásárlását tervezi.

Emlékeztetett: négy éve Magyarország a csőd szélén állt, a GDP 83 százaléka volt az államadósság, és uniós túlzottdeficit-eljárás folyt az ország ellen. Utóbbi megszüntetésével az EU is elismerte az Orbán-kabinet gazdaságpolitikájának eredményeit – fogalmazott.

Azt mondta, a Gyurcsány-korszakban megduplázódott munkanélküliség aránya mára 10 százalék alá csökkent, és 22 éve nem dolgozott annyi nő, mint napjainkban. A Fidesz-KDNP-kormány eddig 235 ezer új munkahelyet teremtett, és a baloldali irányítás idején 7,5 százalékkal visszaeső gazdaság növekvő pályára állt, jelenleg 1,7 százalékos a bővülés. A rekordalacsony, 0,4 százalékos infláció miatt pedig a bérek és a nyugdíjak is többet érnek, mint korábban – állította.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy az eddig megvalósult rezsicsökkentés a szolgáltatók működését nem veszélyezteti, csupán profitjukat szűkíti. A harmadik ilyen lépés ugyancsak alapos számításokra épül, így fenntartható lesz – ígérte.

A fórumon Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje örömmel állapította meg, hogy várakozáson felüli az érdeklődés, és úgy fogalmazott: a baloldalon újraszerveződés várható, ám a “Gyurcsány-koalíció” egyelőre csak a kormánypártok karcagi szimpatizánsait mozgósította.

A tárcavezető közölte: a baloldali pártszövetség “megunt és leváltott” embereket ajánl 2014-ben, nem akarnak alulmaradni, és a győzelem megszerzése érdekében számukra semmi sem lesz drága. Ezzel szemben az Orbán-kormánynak van veszítenivalója, hiszen négyévnyi munkája van az eddig elért eredményekben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.