BKK – Szolgáltatás fejlesztés az agglomerációs járatokon

A Fővárosi Közgyűlés 2013.szeptember 26-i ülésén hagyta jóvá az agglomerációs járatok jövőjére vonatkozó, a Budapesti Közlekedési Központ és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közötti szerződést. A megállapodást 2013. október 14-én írta alá dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. Ez érinti a budaörsi járatokat is természetesen.


 

 

 

„A megállapodás szerint a Főváros közösségi közlekedési rendszerébe szervesen illeszkedő, egyes Budapest környéki településeken közlekedő menetrendszerinti autóbuszok üzemeltetését Budapest Főváros Önkormányzata rendeli meg közlekedésszervezőjén, a BKK-n keresztül. A járatok továbbra is a budapesti tarifarendszer és a BKK menetrendi rendszere integráns részét képezik, így azokon elérhetők lesznek a FUTÁR és az új elektronikus jegyrendszer szolgáltatásai.

A Közgyűlés szeptember 26-i ülésén elfogadta az NFM és a BKK között létrejött kétoldalú megállapodást is a Budapest közigazgatási határán kívüli, menetrend szerinti vasúti közlekedés biztosítására. Ennek alapján a BKK közlekedésszervezési feladata a jövőben az érintett vonalakon a jegy- és bérletárak beszedése, a jegy- és bérletellenőrzés, a komplex forgalomirányítási, utastájékoztatási feladatok ellátása, valamint a viszonylati menetrendek és a hálózatfejlesztés előkészítése és bevezetése. Tavasztól a vonalakon új autóbuszok is forgalomba állnak, illetve új szolgáltató kiválasztását is megkezdtük a vonalak üzemeltetésére.”

 

Miben várható fejlesztés:

  1. A szerződés garantálja a szolgáltatási színvonal megőrzését, sőt, fejlesztését. Az összes agglomerációs buszvonalon 2014 tavaszától vadonatúj, alacsonypadlós, klimatizált autóbuszok állnak forgalomba, a menetrend és a vonalhálózat pedig az eddig megszokott marad (illetve kizárólag az M4-es metró beindulása miatt módosul Kelenföld térségében, ahol ez az új metró miatt indokolt, Budaörs és Törökbálint felől).
  2. A szerződés a fentiek szerint pontosan szabályozza a forgalom lebonyolításának módját, rendszerét. Az agglomerációs járatok menetdíj-bevétele továbbra is a Főváros közlekedésszervezőjét, a BKK-t illeti.
  3. A helyi bérletárak csökkenni fognak: a járatok budapesti szakaszán továbbra is érvényesek lesznek a Budapest-bérletek, melyek ára 10%-kal csökken január elsejétől. A BKK vonaljegyei és az elővárosi tarifák is változatlanul érvényesek lesznek, a tarifarendszer nem változik a járatokon a szolgáltatóváltás ellenére sem.

 

Az agglomerációs járatok fejlesztése az utasok számára tehát jelentős szolgáltatásfejlesztést hoz.

 

(forrás: bkk.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.