Decembertől változások lesznek a közösségi közlekedésben

Több pozitív, a szolgáltatásaink fejlesztését célzó változás lép életbe 2013 decemberétől a főváros közösségi közlekedésben. Sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, a 9-es, valamint a 86-os busz; továbbá a 33-as busz vonalán egy újabb, Nagytétény és a Szent Imre kórház közötti késő esti indulást vezetünk be, kedvezve az éjszakai közlekedőknek. Újabb járatok menetideje rövidül a rákoskeresztúri buszfolyosó megnyitásának köszönhetően; és új megállót hoztunk létre Alsórákoson a 25-ös busz vonalán – tudatja a honlapján a BKK.

 

 

4-es és 6-os villamos: sűrűbb nagykörúti villamosforgalom

 

Decemberben megélénkül a forgalom, ezért december 2-ától (hétfőtől) a csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban ez 1-2 perces követést jelent a jelenlegi 2-3 perceshez képest. A többletindulások miatt ismét megjelennek a Nagykörúton azok a Ganz ICS szerelvények, amelyekkel a Combino villamosok érkezése előtt utazhattunk a vonalon. A menetrendi sűrítés az 1-es villamos vonalán zajló felújítások miatt közvetve a Nagykörútra háruló többletforgalmat is kiszolgálja.

 

 

9-es és 86-os busz: gyakoribb követés a csúcsidőszakokban

 

A 9-es és a 86-os járattal közlekedők is sűrűbben utazhatnak december 2-ától (hétfőtől). A reggeli csúcsidőszakban mindkét busz 6 percenként jár majd a jelenlegi 6-7 perc helyett, míg a délutáni csúcsban a mostani 7-8 percről 6-7 percre csökken a követési idő.

 

 

25-ös busz: új megálló a Rákosszeg park jobb kiszolgálására

 

A nemrég felújított Kacsóh Pongrác úton buszmegállót létesítünk a 25-ös járat vonalán, a Kacsóh Pongrác út 135. szám előtt. Az új megállóban december 2-ától (hétfőtől) állnak meg a buszok.

 

 

33-as busz: többlet késő esti indulású autóbusz jár a Szent Imre kórházig

 

A 33-as busz üzemidejét kibővítve többlet késő esti indulást vezetünk be a vonalon Nagytétényről december 2-ától (hétfőtől) mindennap. Nagytétény, ipartelep végállomástól a 23:10-es indulás után 23:30-kor indul egy további busz is, amely a Leányka utcai lakótelep megállóig saját vonalán közlekedik, majd innen a Fehérvári út–Etele út–Tétényi út felé haladva jut el 23:57-re a Szent Imre kórház végállomásáig, ahonnan 0:03-kor lehet továbbutazni a belváros felé a 907-es busszal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.