Lesz itt cirkusz! Megérkezett a Shanghai Expressz Budaörsre

(Budaörs – 2013. október 16., Budaörsi Infó) Szombaton és vasárnap a Terra Parkban, a már megszokott helyen várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat az Exit Cirkusz Budaörsön. Szerkesztőségünk vendége volt ifj. Picard Vilmos a cirkusz ügyvezető igazgatója, akivel arról beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk kilépni a hétköznapokból.

 

 

 

Az Exit Cirkusz három éve működik a Picard család vezetésével. 23 pár munkáskéz, 12 csivava, 4 majom, 15 indiai futó kacsa, 4 törpe malac és két holland törpe kecske alkotja a stábot. Mancsokat kézre téve, hétről hétre megdolgozik a kis csapat, hogy elhozza az örömet és a jókedvet a szórakozni vágyó közönsége számára.

 

 

Az Exit Cirkusz és a Kínai Állami Cirkusz művészei közösen mutatják be az idei műsort. A repertoárban szerepelnek légtornászok, bohócok, és kisállatok. Az artista produkciók között van légtornász és futballabda zsonglőr is. Az előadásban láthatnak kínai váza zsonglőr-, és erőemelő produkciót is.

Ifj. Pickard Vilmos közel 40 éve van a cirkuszos szakmában. Öt éves korában lépett először színpadra egykerekű biciklis akrobata számával.

 

 

„Az idei évben szerettünk volna olyat műsort összeállítani, amit Magyarországon még nem láthattak. Ilyen még nem volt, hogy utazó cirkuszhoz kínai művészeket szerződtettek volna. A közönség nagyon szereti a produkciónkat. Úgy gondoltuk, hogy itthon is szeretnénk egy európai színvonalú cirkuszi produkciót létrehozni és bemutatni, ezért alapítottuk meg az Exit Cirkuszt!” – mondta el ifj. Picard Vilmos.

ifj. Picard Vilmos

 

A Picard család generációk óta a cirkuszos szakmában dolgozik. Külföldön és Magyarországon egyaránt. A cirkusz legidősebb tagja nemrég töltötte be 80-dik születésnapját, amit a porondon ünnepelt közönségével. Utólag is boldog születésnapot kívánunk! Id. Picard Vilmos művészeti tevékenységét a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésével is elismerték.

 

id. Picard Vilmos

 

Amikor egy többgenerációs, hagyományokkal rendelkező családi vállalkozást helyezünk górcső alá, mindig felvetődik a kérdés, hogy vajon miért választják a családtagok is ugyanazt a foglalkozást mint a szüleik. Nem vágytak soha más életre, mint amiben felnőttek? Erre a kérdésünkre a cirkusz igazgatója így válaszolt:

„Soha nem vágytam arra, hogy orvos legyek, vagy tűzoltó, mint ahogy a gyerekek erről álmodoznak. Soha nem tettem annak irányában lépést, hogy mást csináljak, és soha nem is szeretnék tenni. Az ember ebbe beleszületik, ez egy életforma. Tulajdonképpen azért csinálják, akik benne vannak, mert szeretik. Nem azért csinálják, mert nem csinálhatnának mást, vagy nem lenne rá lehetőségük. Ha valaki megérzi az ízét ennek a cirkuszos világnak, hogy utazunk, járunk-kelünk az országban és a világban, akkor egész egyszerűen nem tudná elképzelni, hogy mást csináljon.”

 

 

A cirkuszosok élete a hétköznapi, napi nyolc munkaórából álló “halandók” számára nehezen elképzelhető. A vidámparkosokról szóló cikksorozatunkban már olvashattak hasonló életstílusban élő emberekről.

„Én nem tudom azt mondani, hogy ez jobb vagy szerethetőbb, mint hétköznapi életet élni, mert én sohasem próbáltam ki. Nekem ez a természetes, hogy ezt csinálom. Ami miatt szerethető ez a szakma, az az, hogy az ember rengeteget utazik. Ez igazi szabadság-érzést ad. Kisgyerek korom óta a világ szinte minden pontján jártam, és fel is léptem. Kezdve Amerikától egészen Kuvaitig. Mexikón át Nyugat Európáig, szinte mindenhol megfordultam. Sokaknak nagyon sok pénzt kell azért fizetniük, hogy azokra a helyekre eljussanak, ahol mi már jártunk, és nekünk még fizettek is érte.” – mondta ifj. Picard Vilmos.

 

 

Hamarosan még több érdekességet megtudhatnak a Budaörsön vendégeskedő utazó cirkuszról hírportálunkon, de addig is látogassanak el hozzájuk a Tetra Parkba szombaton vagy vasárnap. 90 percnyi önfeledt szórakozás várja a publikumot. Az előadás olyan komplex, dinamikus és szórakoztató, hogy kicsiknek és nagyoknak felejthetetlen élményt nyújt. 

 

Az Exit Cirkusz előadásai Budaörsön:

2013.10.19. (szombat)

15 óra és 18 órakor

2013.10.20. (vasárnap)

11 óra és 15 órakor

Bővebb információ: www.exitcirkuszszinhaz.hu

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.