Visszakaphatja kilenc éve elhurcolt gyerekeit a szombathelyi asszony

Visszakaphatja kilenc éve elhurcolt gyerekeit egy szombathelyi asszony, volt férje ugyanis motorbalesetben meghalt Paraguayban. A távoli országban a baleset körülményeinek vizsgálata közben derült ki, hogy a férfi nemzetközi körözés alatt állt – adta hírül csütörtökön a Nyugat.hu portál.

 

 

A magyar nő és a grazi illetőségű osztrák férfi házasságot kötöttek és kapcsolatukból két gyermek, egy lány és egy fiú született. A házaspár kapcsolata megromlott, elváltak és a bíróság a gyermekeket az édesanyánál helyezte el, a férfinak pedig láthatási jogot ítélt meg – írta az internetes lap.

Az egyik ilyen láthatásról 2004 végén a férfi nem vitte vissza a gyerekeket, a rendőrség pedig hiába körözte a férfit, az édesanya évek óta nem kapott hírt a ma már 17 és 13 éves gyermekeiről – fűzték hozzá a híradásban.

A gyermekeket a paraguayi hatóságok a baleset után úgy kezelték, mintha árvák lettek volna, ám miután felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal, kiderült, hogy a férfit és a gyermekeket is keresik a magyar hatóságok.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.