Kocsis Máté: vita van az alaptörvénybe foglalásról a Fideszben

Éles vita van a Fidesz-frakcióban arról, hogy az alaptörvénybe kell-e foglalni a rezsicsökkentést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

 

 

“Van, akinek sarkosan az az álláspontja, hogy túlzás lenne az alaptörvény részévé tenni a rezsicsökkentést, más szerint a rezsicsökkentésnek olyan nemzeti ügynek kellene lenni, amely mellett minden kormány kiáll” – mondta Kocsis Máté.

Hozzátette, hogy csütörtökön Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt mondta, hogy eltörölné a rezsicsökkentő intézkedéseket, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatukban pedig új típusú megállapodást helyezett kilátásba a multicégekkel.

“Azt gondoljuk, hogy a rezsicsökkentés nem egy pártok felett álló konszenzusos ügy” – jegyezte meg.

A kormánypárt szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választási programjában és a kormányprogramban is hitet tett amellett, hogy csökkenti az emberek terheit.

“A január 1-jétől 10 százalékos, azt követően november 1-jétől további 11,1 százalékos csökkentéssel betartottuk azt az ígéretünket, hogy a tavalyi árakhoz képest idén téltől már húsz százalékkal alacsonyabbak lesznek a rezsiköltségek” – mondta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.