BKK: 2014 első negyedévében kezdődik a hőpapíros jegyek és bérletek értékesítése

A jövő év első negyedévében vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a jegyek és bérletek biztonsági hőpapírra való nyomtatását, ekkortól a bérletpénztárak és az új jegykiadó automaták is ebben a formátumban adnak ki ilyen termékeket – közölte a BKK csütörtökön az MTI-vel.

 

 

 

A kezdeti időszakban emiatt az szokásosnál tovább tarthat az ügyintézés. Ezt az utasok bevezetés előtti részletes tájékoztatásával és a többablakos, de egysoros sorban állási rendszer bevezetésével akarják csökkenteni – tudatták.

A BKK számításai szerint a helyben nyomtatás bevezetésével gyakorlatilag megszűnik az év végi selejtezés, amivel a BKK évente csaknem 50 millió forintot takaríthat meg. Hozzátették, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetéséig a hamisítások visszaszorításával további többletbevételhez juthatnak. A hőpapíros rendszer bevezetésének költsége pedig néhány hónapon belül megtérül.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén fogadta el a hőpapírra való helyszíni nyomtatásról is szóló előterjesztést. Emiatt jelentősen változik az értékesítés folyamata. A bérleteken az igazolvány számát, valamint a Budapest-hetijegyen a nevet a tulajdonos helyett a pénztáros tünteti fel a vásárláskor. A környéki bérleteken a település, a HÉV-bérleteken a megállók nevét pedig bélyegzés helyett nyomtatással rögzíti majd a pénztáros. Az átszállójegy két jegyszelvény, a tízdarabos gyűjtőjegy pedig tíz önálló jegyszelvény és egy bizonylat lesz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.