Öngyilkos lett a férfi, aki nem tudta elkapni az AIDS-t

Öngyilkos lett Stephen Crohn, aki egy genetikai rendellenesség miatt nem kapta el a szerzett immunhiány-betegséget és akit emiatt a világsajtóban úgy emlegettek: a férfi, aki nem tudja elkapni az AIDS-t – közölte vasárnap internetes kiadásában a The New York Times.

 

 

 

Crohn még augusztus 23-án, 66 évesen, New Yorkba vetett véget életének. A férfi azt követően vált ismertté, hogy a barátja, Jerry Green 1982-ben egyike lett az AIDS első, ismertté vált áldozatainak.

“A bátyám látta, ahogy barátai meghalnak körülötte, ő meg pedig nem halt meg. Hatalmas túlélői lelkiismeret-furdalást élt át és azt mondogatta magának: mindennek oka kell, hogy legyen” – nyilatkozott a lapnak a férfi húga, Amy Crohn Santagata.

Crohn különleges ellenálló képessége sokat segített az orvostudománynak az AIDS megértésében. Kiderült, hogy a CD4-es fehérvérsejtjeiben nem tudott megtelepedni a HIV-vírus.

Az öngyilkosságba menekült férfi a másod-unokatestvére Burrill B. Crohn gasztroenterológusnak, aki elsőként írta le a róla elnevezett kórt, a bél rohamokban jelentkező, krónikus gyulladását. Stephen Crohn úgy érezte, hogy a kutatókkal való együttműködése által továbbviszi az orvostudományban a családi örökséget.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.