Megszüntették az eljárást az Együtt-PM betonba karcoló aktivistái ellen

A Budapesti II. és III. kerületi ügyészség hatályon kívül helyezte azt az eljárást, amelyet az Együtt-PM szövetség két aktivistája ellen indított. A két férfi múlt pénteken a “royal wedding” (királyi esküvő) feliratot karcolták a betonba az előtt a templom előtt, ahol másnap a miniszterelnök lányának esküvőjét tartották.

 

 

A két aktivistát múlt pénteken kerületőrök vittek be a II. kerületi rendőrkapitányságra.

Az egyik aktivista, Simándi Szelim az MTI-nek csütörtökön elmondta: a rendőrség bűncselekmény elkövetésével, egészen pontosan “falfirka elhelyezésével” gyanúsította meg őket. Az aktivista azt mondta, ez nyilvánvalóan nem valósulhatott meg, mert a csütörtökön kézhez vett ügyészségi határozat is arra hivatkozik, hogy falfirka filctollal, festékszóróval vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat.

Véleménye szerint a gyanúsításnak “minden bizonnyal az volt az oka”, hogy a falfirka készítése értékhatártól függetlenül bűncselekménynek számít, ezért “lehetővé vált, hogy órákon át a rendőrségen tartsanak engem és aktivistatársamat és rabosítsanak, tehát ujjlenyomatot vegyenek, lefényképezzenek” – fogalmazott.

Simándi Szelim “abszurdnak” nevezte az esetet, és azt is elmondta, hogy szerdán panaszt tettek a gyanúsítással szemben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.