Ellentmondásos a dugódíjjal kapcsolatos helyzet

A főpolgármester szerint ellentmondásos a dugódíjjal kapcsolatos helyzet, mert a parlament korábbi döntése nem teszi lehetővé a bevezetését, de az előző városvezetés kötelezően vállalta azt a 4-es metró uniós támogatásának fejében.

 

 

 

Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtök este arról beszélt: a behajtási díj fővárosi bevezetése jelenleg törvénysértő lenne. Jelezte ugyanakkor, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester vállalta a dugódíjat a 4-es metró uniós támogatásának fejében.

A főpolgármester szerint “elég baj”, hogy ezt az ellentmondásos helyzetet meg kell oldani, de dolgoznak rajta, szakmai értelemben folyik a munka, ugyanakkor nem tud semmit kilátásba helyezni. Cinizmusnak nevezte, hogy vannak, akik gúnyolódnak a problémán, s kijelentette: ha az előző városvezetés nem hagyta volna itt ezt a helyzetet, akkor most nem kellene az uniónál “kuncsorogni”.

A városvezető szólt arról is, hogy szakmai hibának tartja a gépjárműforgalom lassítását a fővárosban, ezért a közlekedési lámpák összehangolásának felgyorsítására kérte a Budapesti Közlekedési Központot.

A főpolgármester beszélt a hajléktalankérdésről is. Megfogalmazása szerint a “civil szervezetnek nevezett anarchistáknak” soha semmi bajuk nincs a kérdéssel, ha a hajléktalanok lakhatnak az aluljáróban, és elvégezhetik ott a biológiai szükségleteiket, de abban a pillanatban problémájuk van, ha a főváros elkezdi ezt kezelni. Mint mondta, az érintettek is elismerik, hogy a hajléktalanok fáznak és éheznek az aluljárókban, de csak azt a demagóg ötletet tartják megoldásnak, hogy utaljanak ki nekik lakást.

Tarlós István megjegyezte, hogy az előző városvezetés utolsó öt évében évente átlagosan három hajléktalan kapott lakást a pályázat útján kiutalt 3300-ból, a férőhelyek száma 340-nel bővült, s különböző kórházakban összesen 100 helyet kaptak.

Kiemelte: ezzel szemben 2010 óta hétszázzal nőtt a munkásszállóknál színvonalasabb férőhelyek száma, egészségügyi központot hoztak létre, nőtt a biztonság. A főváros a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Belügyminisztériummal folytatja a programot, és visszaadja az eredeti funkcióinak az építményeket, műtárgyakat, közterületeket – jelentette ki a főpolgármester.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.