Az MSZP ismét benyújtja mezőgazdasági áfacsökkentési javaslatát

Az MSZP ősszel ismét benyújtja a parlamentnek a mezőgazdasági termékekre vonatkozó azonnali áfacsökkentési javaslatát – jelentette be Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A szocialista politikus reményei szerint a kormány is belátja, hogy 27 százalékos áfa mellett nem lehet szembeszállni a feketegazdasággal.
Gőgös Zoltán szerint az idén vegyes képet mutat a hazai agrárium helyzete. Gondot jelent, hogy a kukoricatermés egyharmada veszni látszik és a helyzet még tovább romolhat. Már második éve problémás a szarvasmarha-állomány takarmányellátása – tette hozzá.

Álláspontja szerint sürgős beavatkozásra van szükség a sertéságazatban is. Valódi sertésstratégiát kell kidolgozni, részben a feketegazdaság visszaszorítása érdekében – mondta.

A szocialista politikus felszólította a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, hogy “hagyjon fel a termelők zsarolásával”. Álláspontja szerint nehézségekbe ütközik a vidéki beruházások ügye, mert a hivatal olyan feltételeket diktál, amelyek miatt sok uniós forrástól eshet el a magyar vidék. Emlékeztetett arra, hogy év végéig le kell kötni a szükséges uniós forrásokat.

Gőgös Zoltán kitért a földbérletek ügyére is, mint mondta: Borsod megyében csaknem 500 hektárnyi föld bérlése történhetett meg fiktív lakcímadatokkal. Hangsúlyozta: az MSZP “nem fog leszállni erről az ügyről”, és a többi gyanús esetről sem, amíg ezek nem rendeződnek megnyugtatóan. Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség a Bükki Nemzeti Parkkal összefüggő ügyekben négyrendbeli magánokirat-hamisítás miatt vádemelési javaslatot nyújtott be az ügyészséghez.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.