A tisztavatás hétfői főpróbája alatt is forgalomkorlátozások

A fővárosi Hősök tere környékén kedden az augusztus 20-i tisztavatási ünnepség, valamint annak hétfő délelőtti főpróbája miatt is forgalomkorlátozásokra, terelésekre kell készülni – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának végzős hallgatóinak tisztavatási ünnepségét augusztus 20-án, kedden délelőtt 9 órától, a főpróbát augusztus 19-én, hétfőn ugyancsak 9 órától tartják a Hősök terén.
A HM közleményében kiemelte: az ünnepség egyik kiemelkedő mozzanata lesz, amikor a tér felett a Magyar Honvédség Gripenjei úgynevezett tisztelgő kötelékrepülést hajtanak végre. Az alacsonyan szálló gépek repülése erős hang- és zajhatásokkal jár, különösen a Budaörs – Gellért hegy – Andrássy út – Városliget területén – hívta fel a figyelmet a közlemény.

Korábban a rendőrség már jelezte, hogy az augusztus 20. ünnepi rendezvények miatt a főváros több pontján is forgalomkorlátozások lesznek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az ideiglenes forgalomkorlátozások augusztus 19-én este 6 órától augusztus 20-án este 10 óráig tartanak.

Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az MTI-nek adott interjújában elmondta: az idén 100-an teszik le honvédtiszti esküjüket augusztus 20-án. Ismertetése szerint a tisztavatás napján bemutatót tartanak a budapesti helyőrségi dandár díszelgői, lesz katonazene, a Honvéd Művészegyüttes férfikara is énekel. A légierőtől a Hősök tere felett átrepülve a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülő-köteléke köszönti az új tiszteket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.