U19-es kézi vb, Budaörs – Jöttek, lőttek és legyőztek minket a németek

(Budaörs – 2013 augusztus 14., Budaörsi Infó) Az ötödik IHF férfi U19-es kézilabda bajnokság a héten a budaörsi szurkolók életébe újra hozott egy kis piros fehér zöldet. 2013. augusztus 14. este 18 óra 15 perckor Németország és Magyarország mérkőzött meg egymással a budaörsi arénában.

 

 

Ha az eddigi eredményeket nézzük,  akkor láthatjuk, hogy a venezuellai és a gaboni győzelem után, most nemigazán hiányzott ez a vereség, főként azért nem mert az ausztrál csapattal szemben csak döntetlent sikerült játszani.

A szurkolók betöltötték a teret, de a lelkesítésük  csak a  20. perc körül ért célt a magyar csapatnál, mert addig az első negyedet végig “sétálták”. Nehezen találták meg a megfelelő lendületet, hogy visszaszorítsák a német tornádószerű támadásokat.

A németek jöttek, lőttek, győztek. A kínai falhoz hasonló áthatolhatatlan gátat vetettek lövőink elé.

A 8-as mezben játszó Faluvégi Rudolf lendülete sokszor reményt adott a drukkereknek, azonban ez nem volt elég a „nagy fal” meghódításához.

A vendég csapat jól „halászott”, és így sok esetben a maguk hasznára tudták fordítani a mi támadásainkat is. Az első 15 perc elteltével 13–4-et mutatott az eredményjelző tábla, és ez igencsak negatívan hatott a negyedórával ezelőtti jókedvre is a lelátón.

A huszadik perctől már szinte elkezdhettünk reménykedni,; hogy “hajrá fiúk, meglesz ez!” 11–16-al zárták a félidőt, és már-már tényleg elhittük, hogy betudjuk hozni a lemaradást. Azonban a második félidőben a németek újabb lendültet vettek, és gyors reakcióikkal, romboló támadásaikkal, sokszor agresszív védekezésükkel (ami amúgy több sárgalapot is eredményezett) nem várt különbségű vereséget mérteka magyar csapatra. A végeredmény 23–40 lett.

Kovács Péter, a válogatott szövetségi edzője azt nyilatkozta, hogy a magyarok nem tudtak felnőni a németekhez, ez lehetett a vereség oka. Azonban törekszenek majd arra, hogy felálljanak a padlóról.  Bíznak abban, hogy a norvég meccset még megnyerheti a csapat.

A leglendületesebb magyar bal átlövő Faluvégi Rudolf elmondása szerint: ”Intelligens csapatként kell lereagálni ezt az eredményt, nem pedig egyéni hibákat keresni. Így lehet csak esélyünk a következő mérkőzésen.”

A szurkolók pedig már várják a következő összecsapást, bízva abban, hogy talán felnő a csapat a feladathoz.

Az egyik drukker úgy véleményezte a német-magyar meccset, hogy „hát, ezt kaptuk egy korsó sör áráért!”

(Budaörsi Infó, Májer MSE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.