Lövöldözés, hamisítás – Zajlik az élet

Egy pilisvörösvári férfit zavarta, hogy lefotózták, ezért figyelmeztető lövést adott le gáz-riasztó fegyverével. K. Miklós felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

 

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 65 éves férfi 2013. augusztus 13-án 20 óra körüli időben egy pilisvörösvári pizzéria teraszán italozott egy külföldi vendéggel, aki fényképeket készített róla. Nyelvi nehézségek miatt nem tudta elmagyarázni a kép készítőjének, hogy zavarják a fényképfelvételek. Ekkor hazament és egy gáz-riasztó fegyverrel tért vissza, amivel az utcáról a terasz irányába egy figyelmeztető lövést adott le. A lövés során személyi sérülés nem történt.

A kiérkező rendőrök K. Miklóst a helyszínen elfogták és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók lefoglalták tőle a gáz-riasztó fegyvert.

A büntetőeljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Az ezt követő napon 2013. augusztus 14-én, 14 óra körüli időben egy budaörsi elektronikai áruházban hitelt akartak igényelni  hamis magánokiratok segítéségével.

A hitelügyintézőnek azonban feltűnt, hogy a férfinál lévő nyugdíjigazolás és postai kiutaló szelvény hamis, ezért értesítette a rendőrséget. Az ügyintézés során az is kiderült, hogy a férfi az előző napon egy budakalászi áruházban szintén benyújtott egy hitelkérelmet.

V. József 62 éves budapesti lakos és társa ellen   indított eljárást a  Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Hamis magánokirat felhasználás vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a hatóság.

A kiérkező rendőrök a két férfit elfogták és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra. V. Józsefet gyanúsítottként, társát tanúként hallgatták ki.

A további eljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.