Augusztus 20. – Ünnepi programok, tudnivalók

A nemzeti ünnepünkön, és az azt megelőző napon, azaz augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden változások lépnek életbe a tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon egyaránt. A BKK honlapjáról kigyűjtöttük, hogy melyik programnál milyen forgalmi változásokra számíthatnak.

 

 

 

Augusztus 19-én családi programok és az előkészületek miatt már lesznek forgalomkorlátozások a város több pontján, így több tömegközlekedési járat is módosított útvonalon közlekedik.

A Batthyány tér térségében zajló rendezvények megközelítésére az M2-es metrót, míg a Budai Várban zajló Mesterségek Ünnepére való eljutáshoz a Deák Ferenc tér M felől közlekedő 216-os jelzésű, rendkívüli autóbuszjáratunkat ajánljuk.

Augusztus 20-án az ünnepi programok – a katonai tiszteletadás, az ünnepi szentmise, a Szent Jobb Körmenet, az ünnepi tűzijáték és az azt követő ingyenes Ákos-koncert – idején, mind a budai, mind a pesti belváros közúti forgalmának korlátozása miatt számos közösségi közlekedési járat halad majd terelt útvonalon, ugyanakkor a metró-, a hév-vonalakon, valamint a fontosabb felszíni járatok esetében járatsűrítéssel segítjük, biztosítjuk a programokra történő eljutást, illetve a hazautazást.

Augusztus 20-án az egész napos, valamint késő esti rendezvények megközelítésére a budai és pesti, főútvonalakat, hidakat is érintő lezárások miatt a közösségi közlekedési járatok igénybevételét kérjük mindenkitől az egyéni autós közlekedés helyett, személygépkocsival ugyanis a belvárost megközelíteni, illetve ott megállni szinte lehetetlen lesz!

Nemzeti ünnepünkön mindhárom metróvonalon a szerelvények meghosszabbított üzemidővel közlekednek, az utolsó szerelvények 1:15-kor indulnak a Deák Ferenc tér állomásról az M1-es, az M2-es és az M3-as metrók esetében egyaránt. Számos felszíni járat is meghosszabbított üzemidővel közlekedik augusztus 20-án, illetve a hazajutást segítve több éjszakai járat is sűrűbben jár. Azon főbb járatok, melyek utolsó járatai más napokon nem az utolsó metróhoz csatlakoznak, szintén meghosszabbított üzemidővel közlekednek.

Ajánlott útvonalak és megközelítési lehetőségek programok és helyszínek szerint

2013. augusztus 19-én, hétfőn, és 20-án, kedden számos rendezvényt tartanak Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából.

A Budai Várban idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a budai rakpart a Bem József tér és az Erzsébet híd között pedig Gasztrosétánnyá alakul mindkét napra, ahol különböző népművészeti programok, játékok is várják az érdeklődőket. A Hősök terén kedden délelőtt a hagyományos tisztavatásra kerül sor, amelynek hétfő délelőtt ugyanitt tartják a főpróbáját.

Kedden délután és koraeste a Szent Jobb körmenet halad szokásos, Szent István Bazilika – Széchenyi István tér – Szent István Bazilika útvonalán, majd 21:00-tól a Duna-parton, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti területen kerül sor a tűzijátékra. Végül az ünnepi rendezvény Ákos 22:00-kor kezdődő, az I. kerületi Dózsa György téren adott ingyenes koncertjével zárul.

 

Mesterségek ünnepe a Budai Várban (augusztus 17-20.)

A Budai Várban rendezik meg idén is a Mesterségek Ünnepét, augusztus 17-20. között. A Vár megközelítésére a Széll Kálmán tér felől az 1-2 percenként közlekedő 16A autóbuszokat, a Deák Ferenc tér M felől a 216-os jelzéssel indított rendkívüli autóbuszjáratunkat ajánljuk, a Clark Ádám térről pedig a Budavári Siklót.

 

Erkel: István király operája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (augusztus 19.)

Augusztus 19-én, hétfőn 19 órai kezdettel tekinthető meg Erkel Ferenc István király című operájának előbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, illetve a szabadtéri színház főbejárata előtt elhelyezett kivetítőkön. A helyszín megközelítésére 26-os, illetve a 18:30-ig közlekedő 226-os autóbuszokat ajánljuk, amelyekről a Szabadtéri Színpad megállónál célszerű leszállni, de 15-20 perces sétával a 4-es és a 6-os villamosok Margitsziget megállójából is elérhető. Az előadás utáni hazatérés meggyorsítása érdekében az esemény után a 26-os autóbuszok mellett különjárati buszokat is indítunk mind az Árpád híd M, mind a Nyugati pályaudvar M irányába.

 

Gasztrosétány a budai rakparton (augusztus 19-20.)

A budai rakparton a Bem József tér és az Erzsébet híd között augusztus 19-én és 20-án, hétfőn és kedden Gasztrosétány és népműveszeti programok, játékok várják a látogatókat, amely miatt lezárják a Bem rakpartot, a Csalogány utca egy szakaszát, a Batthyány teret, a Lánchidat, az Alagutat, a Clark Ádám teret és környékét valamint a Fő utca egy szakaszát is. Több járatunk – a 11-es, 39-es, 105-ös, 160-as, 260-as buszok, valamint a 19-es és a 41-es villamosok – közlekedése is változik, az alább leírtak szerint. A rakpart Észak-Buda felől a H5-ös hévvel, a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány téri állomástól, Dél-Buda felől pedig a 19-41-es villamosokkal közelíthető meg.

 

Családi programok és ökumenikus kenyéráldás a Clark Ádám téren (augusztus 20.)

Családi programok – gyermekprogramok, tortaavatás, népművészeti programok –, valamint ökumenikus kenyéráldás várja az ünnepi programokon résztvevőket augusztus 20-án, kedden a Clark Ádám téren délelőtt 10:00-től az esti órákig. A Clark Ádám tér megközelítésére a 19-es, 41-es villamosokat ajánljuk. Amennyiben a gyalogos forgalom miatt a villamosok forgalmát korlátoznák, a Clark Ádám tér gyalogosan a Széchenyi tér felől a Lánchídon át vagy a Döbrentei tér felől (7-es buszokról, illetve az ez esetben odáig közlekedő villamosokról leszállva) érhető el.

 

Katonai tiszteletadás és tisztavatás a Hősök terén (augusztus 20.)

A Hősök terén idén is megrendezik a Magyar Honvédség látványos eseményét, a tisztavatást. A tiszti eskü letételének főpróbáját 19-én, hétfőn kora délelőtt, míg magát az avatást a nemzeti ünnepen, 20-án délelőtt tartják, a környék lezárásával, amely a 20E, a 30-as, a 30A, 105-ös és a 230-as buszok, valamint a 75-ös trolibuszok közlekedésének korlátozásával jár. A Hősök tere megközelítésére az M1-es metrót ajánljuk utasainknak.

 

Parlamenti nyílt nap – elmarad

Az idei évben a hagyományos augusztus 20-i parlamenti nyílt nap program a Kossuth Lajos tér rekonstrukciós munkálatai miatt elmarad.

 

Ünnepi szentmise és Szent Jobb Körmenet a Bazilikában és környékén (augusztus 20.)

Augusztus 20-án délután 17:00-tól kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István Bazilikában, amelyet a hagyományos Szent Jobb Körmenet felvonulása követ a Szent István Bazilika – József Attila utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Arany János utca – Szent István Bazilika útvonalon. Az egyházi esemény idejére a felvonulás útvonalát lezárják. Hazánk egyik legszebb és legjelentősebb egyházi programja a legegyszerűbben metróval közelíthető meg, egyaránt 3-5 perces sétával az M1-es metró Bajcsy-Zsilinszky út, illetve az M3-as metró Arany János utca megállójából, illetve az összes metróvonal Deák Ferenc téri állomásáról.

 

Ünnepi tűzijáték a Duna-parton (augusztus 20.)

Az ünnepi tűzijáték este 21:00-kor kezdődik és 21:30-ig tart, s annak idejére, illetve az azt megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit, – beleértve a Lánchidat és az Erzsébet hidat is – lezárják a közúti forgalom elől, ezért az ünnepi attrakció megtekintésre kiszemelt helyszín megközelítésére elsősorban a metrókat, a belvárosi csomópontokból a gyalogos megközelítést javasoljuk, a belváros megközelítésére pedig a tömegközlekedés járatait, amelyek a normál hétvégi menetrendhez képest sűrítve, és számos vonalon meghosszabbított esti üzemidővel közlekednek az ünnepnapon. A lezárások miatt számos járatunk módosított útvonalon közlekedik, ezért kérjük, hogy elindulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az eljutási lehetőségekről. A Kossuth Lajos tér illetve a Ferenciek tere átépítése miatt ezt a két helyszínt semmiképpen nem ajánljuk a tűzijáték megtekintésére.

 

Ákos-koncert a Dózsa György téren (augusztus 20.)

Ákos ingyenes ünnepi koncertje a tűzijáték után, 22:00-kor kezdődik a Dózsa György téren. A helyszín megközelítését a belvárosból gyalogosan javasoljuk, ugyanis az Attila utat és a Krisztina körutat az Alagút utca és a Döbrentei tér között már délután 18:00-tól lezárják. A koncert megközelítésére az Erzsébet hídon vagy a Lánchíd – Alagút útvonalon lesz lehetőség gyalogosan, mely útvonalakon a tűzijáték után még nem indul be a forgalom. A koncert után a meghosszabbított üzemidejű 7-es busszal, villamosokkal és az éjjel 1:15-ig a Deák Ferenc térről még induló metrókkal (mindhárom vonalon) térhetnek haza a koncertre kilátogatók.

 

Balatoni programok (augusztus 20.)

Idén először a Kormány kiterjedt programsorozatot szervezett együttműködő partnereivel közösen a Balaton térségébe is. A négynapos hétvége után a programokról hazatérő autósok figyelmét felhívjuk, hogy az M7-es autópálya felől Pestre az M0-hídon vagy a Rákóczi hídon át közlekedjenek!

A BKK jegy- és bérletpénztárai augusztus 19-én, hétfőn a szombati, 20-án, kedden a vasárnapi nyitva tartás szerint várják az ügyfeleket.

 

 

Az augusztus 19-20-ai közlekedési változások részletesen

Közúti forgalomkorlátozások

  • Augusztus 19-én, hétfőn 0 órától 21-én, szerdán a hajnali órákig lezárják
    • a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között
    • a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között
    • a Batthyány teret
    • a Széchenyi lánchidat
    • az Alagutat
    • a Clark Ádám teret
    • a Lánchíd utcát
    • a Fő utcát a Halász utca és a Clark Ádám tér között, valamint
    • a Hunyadi János utat
  • Augusztus 19-én, hétfőn reggel a Tisztavatás főpróbája miatt 8:00-tól 10:00-ig lezárják
    • az Olof Palme sétányt és
    • a Hősök terét
  • Augusztus 20-án, kedden a Tisztavatás miatt reggel 7:00-tól délelőtt 11:00-ig lezárják
    • a Hősök terét és
    • a Dózsa György utat
  • Augusztus 20-án, kedden a Szent Jobb körmenet miatt délután 17:00-tól 19:00-ig az V. kerületben lezárják a Szent István Bazilika – József Attila utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Arany János utca – Szent István Bazilika útvonalat.
  • Augusztus 20-án, kedden a tűzijáték miatt
    • kb. délután 17:00-tól este kb. 23:00-ig lezárják Budán a Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Villányi út – Alkotás utca – Vérmező – Margit körút – Bem József utca – Tölgyfa utca – Margit híd által határolt részt a Dunáig
    • kb. 19-20 órától a már 19-étől lezárt Lánchíd mellett az Erzsébet hidat, és a Margit híd – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út – Alkotás utca – Vérmező út – Margit körút által határolt belvárosi területet is lezárják a forgalom előtt
  • Augusztus 20-án, kedden a Dózsa György téri Ákos-koncert miatt délután 18:00-tól várhatóan éjjel 1:00-ig lezárják az Attila utat és a Krisztina körutat az Alagút utca és a Döbrentei tér között.

Változások és korlátozások a tömegközlekedésben

M1-es, M2-es és M3-as metrók

Augusztus 20-án, kedden a megszokottnál hosszabb ideig, 23:00 után 10 perces követéssel közlekednek, az utolsó metrószerelvények 1:15-kor indulnak minden irányba a Deák Ferenc tér állomásról. 18:00 után a rendőrség döntése alapján lezárhatják az M2-es metró Batthány tér valamint Kossuth Lajos tér megállóit, illetve előfordulhat, hogy egyes metrószerelvények nem állnak meg ezeken az állomásokon. A Batthyány tér állomás lezárására a tűzijáték ideje alatt, 21:00 és 21:30 között biztosan sor kerül.

D13-as hajójárat

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól nem közlekedik.

2-es villamos

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 17:00-tól rövidített útvonalon a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között jár. Ha a gyalogos forgalom megnövekszik, a 2-es villamos rövidített útvonalon közlekedésére már délelőttől vagy kora délutántól kezdődően is sor kerülhet, erről napközben tájékoztatást adunk a BKK Info szolgáltatáson keresztül, Facebook-oldalunkon és honlapunkon.

2V villamospótló autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 17:00-tól nem közlekednek.

5-ös autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól két szakaszon, megosztva közlekednek

  • a Pasaréti tér és a Széll Kálmán tér M között, valamint
  • Rákospalota, Kossuth utca és a Deák Ferenc tér M között

7-es, 7A, 7E, 107E autóbuszok

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00-tól kb 22.30-ig a Szabadság hídon át közlekednek az Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér módosított útvonalon. A járatok mindkét irányban megállnak az Astoria M, Kálvin tér M, Fővám tér és a Szent Gellért tér megállóhelyeken. A 7-es busz az Ákos-koncetről történő hazajutás segítése érdekében megszokottnál hosszabb ideig, éjjel 1:00-ig közlekedik, a Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Szarvas tér – Krisztina körút – Erzsébet híd, illetve Erzsébet híd – Attila út – Szarvas tér – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart módosított útvonalon, mindkét irányban megállva a Döbrentei téren, az Ákos-koncert helyszínéhez ugyanis így, a megszokott megállóihoz képest terelt útvonalán közelebb tud jutni.

8-as autóbusz

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Gazdagréti tér és a BAH-csomópont (Alkotás utca) között közlekedik.

9-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 14:00 és 20:00 között Kőbánya alsó vasútállomás irányában a Szent István bazilika megálló mellett csak elhalad, ott nem áll meg.

11-es autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden az utolsóig:A Batthyány tér M+H helyett a Fazekas utca – Csalogány utca – Széna tér útvonalon a Széll Kálmán tér M-hez közlekedik. Innen a Széna tér – Hattyú utca – Fazekas utca – Horvát utca felé haladva tér vissza eredeti útvonalára. Kimarad a Batthyány tér M+H végállomás. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Fazekas utca: a 39-es busz megállója
  • Széna tér: a 39-es busz megállója
  • Széll Kálmán tér M leszállóhely: a 39-es busz megállója a Trombitás-kert előtt
  • Széll Kálmán tér M felszállóhely: a 956-os, 990-es buszok felszállóhelye
  • Széna tér: a 39-es busz megállója
  • Csalogány utca: a Fazekas utcában a Csalogány utca kereszteződése előtt

16-os, 16A és 216-os autóbuszok

Augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden a 16-os busz nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér között a 16A sűrítve, 1-2 percenként jár, a Deák Ferenc tér M felől pedig nagyobb méretű buszokkal elindul a rendkívüli 216-os járat, mely csak a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között jár majd. A Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között augusztus 20-án, kedden 18:00 óráig járnak a 216-os buszok a Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér –Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Ferenciek tere – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Károly körút – Deák Ferenc tér útvonalon, az alábbi megállók érintésével

  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya alsó vasútállomás irányú megállója
  • Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
  • Palota út, gyorslift: a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után,
  • Dísz tér leszállóhely: a Szent György utca ker. előtt
  • Dísz tér: a 16-os busz Deák Ferenc tér M irányú megállója,
  • Palota út, gyorslift: a 16-os busz megállója,
  • Attila út: a 16-os busz megállója,
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as buszok megállója,
  • Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
  • Astoria M: az 5-ös, 7-es, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
  • Uránia: az 5-ös, 7-es, 178-as buszok megállója,
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Óbuda irányú megállója.

18-as villamos

Augusztus 20-án, kedden 17:30-tól nem közlekedik. A Krisztina tér és a Széll Kálmán tér M között 18V jelzéssel villamospótló autóbuszt indítunk a Krisztina tér – Attila út – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Mikó utca – Krisztina körút – Krisztina tér útvonalon. Az érintett megállók

  • Krisztina tér felszállóhely: a 16-os, 105 buszok megállója,
  • Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
  • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
  • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
  • Széll Kálmán tér M végállomás: a 155-ös, 156-os buszok megállója,
  • Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös busz megállója,
  • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
  • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
  • Mikó utca: az 5-ös busz megállója,
  • Krisztina tér, leszállóhely: a 18-as villamos megállója.

19-es, 41-es villamosok

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden 17:00-ig: A Fehérvári úti vágányfelújításra is tekintettel összevontan, 19-41 jelzéssel a Kelenföld vasútállomás és a Clark Ádám tér között járnak. Az M2-es metró elérésére a Szent Gellért tértől a 47-es, 49-es villamosokat ajánljuk, amelyekről a Deák Ferenc tér M végállomáson lehet átszállni az M1-es, M2-es vagy M3-as metróvonalakra.Augusztus 20-án, kedden 17:00-tól várhatóan 23:30-ig nem közlekednek.Augusztus 20-án, kedden 23:30-tól várhatóan 1:30-ig az Ákos-koncetről történő hazajutás segítése érdekében meghosszabbított üzemidővel és sűrítve a Döbrentei tér és Kelenföld, vasútállomás között közlekednek.

20E autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között

  • Káposztásmegyer, Szilas-patak irányában az Ajtósi Dürer sor – Hungária körút felé kerülve közlekednek. Kimaradnak a Hősök tere M és a Róbert Károly körút megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
    • Ajtósi Dürer sor: a 30-as busz megállója,
    • Zichy Géza utca: a 74-es trolibusz megállója,
    • Kacsóh Pongrác út: a 901-es busz megállója,
    • Reitter Ferenc utca: a 32-es busz megállója.
  • A Keleti pályaudvar M irányában a Hungária körút – Ajtósi Dürer sor felé kerülve közlekednek. Kimarad a Hősök tere M megálló. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
    • Kacsóh Pongrác út: a 901-es buszok megállója,
    • Zichy Géza utca: a 74-es trolibusz megállója,
    • Ajtósi Dürer sor: a 79-es trolibusz megállója.

27-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 16:00-tól az utolsó járatindulásig a Sánc utca irányában a Mihály utcai szakaszt kihagyva, a Somlói út – Alsóhegy utca – Hegyalja út – Sánc utca végállomás módosított útvonalon közlekedik, így a Szirtes út megállóhelyet nem érinti.

30-as, 30A és 230-as buszok

Augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között

  • Káposztásmegyer, illetve Megyer irányában az Ajtósi Dürer sor – Hermina út felé kerülve közlekednek. Kimaradnak a Damjanich utca és a Hősök tere M megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
    • Ajtósi Dürer sor: a 75-ös trolibusz Stadionok irányú megállója
    • Zichy Géza utca: a 74-es, 75-ös trolibusz megállója
    • Hermina út: a 72-es, 74-es trolibusz megállója
    • Erzsébet királyné útja: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója)
    • Bethesda utca: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója
    • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója
    • Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója
    • Gundel Károly út: a 75-ös, 79-es trolibuszok megállója
  • A Keleti pályaudvar M irányában a Hermina út – Ajtósi Dürer sor felé kerülve közlekednek. Kimaradnak a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca és a Dembinszky utca megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók
    • Gundel Károly út: a Dózsa György útról történt befordulást követően,
    • Állatkert: a 72-es trolibusz megállója,
    • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállója,
    • Kacsóh Pongrác út: a 72-es trolibusz megállója,
    • Bethesda utca: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója,
    • Erzsébet királyné útja: a 72-es, 74-es trolibuszok megállója,
    • Zichy Géza utca: a 74-es trolibusz megállója,
    • Ajtósi Dürer sor: a 79-es trolibusz megállója.

39-es autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden az utolsóig: Rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M (Várfok utca) és a Goldmark Károly utca között közlekedik. A fenti időszakban a busz nem érinti a Széll Kálmán tér M és a Batthyány tér M+H közötti megállókat.

61-es villamos

Augusztus 20-án, kedden este a megszokottnál hosszabb ideig, 1:30-ig közlekedik, a menetrendben feltüntetettnél sűrűbb követéssel.

75-ös trolibusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00-tól nem közlekedik.

  • Augusztus 19-én, hétfőn 8:00 és 10:00 között, illetve 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között (A Jászai Mari tér irányában a Hermina úton át közlekedik. Kimaradó megállók: Zichy Géza utca, 56-osok tere, Dvořák sétány, Olof Palme sétány, Hősök tere M. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók):
    • Ajtósi Dürer sor: a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt,
    • Hermina út: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Erzsébet királyné útja: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Bethesda utca: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója.
  • Augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között (A Puskás Ferenc Stadion M irányában a Hermina úton át közlekedik. Kimaradó megállók: Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca, Ajtósi Dürer sor, Zichy Géza utca. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók):
    • Gundel Károly út (Hősök tere): a Dózsa György útról történt befordulást követően,
    • Állatkert: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Kacsóh Pongrác út: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Bethesda utca: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Erzsébet királyné útja: a 72-es trolibuszok megállója,
    • Ajtósi Dürer sor: a 74-es trolibuszok megállója,
    • Stefánia út: a Stefánia út elején.

86-os autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első indulástól 20-án, kedden várhatóan 17:30-ig (A Lánchíd utca és a Bem rakpart zárása miatt módosított útvonalon közlekedik):

  • Újbuda, Függetlenségi park irányában a Fő utcától a Csalogány utca – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér felé kerül a járat. Kimaradó megállóhelyek: Batthyány tér M+H, Szilágyi Dezső tér, Clark Ádám tér, Szarvas tér. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Csalogány utca: a Fő utcában a Csalogány utca kereszteződésénél,
    • Széll Kálmán tér M: az 5-ös, 39-es buszok megállója,
    • Széll Kálmán tér (Csaba utca): az 5-ös busz megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Mikó utca: az 5-ös busz megállója,
    • Alagút utca: az 5-ös, 178-as busz megállója,
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as busz megállója.
  • Óbuda, Bogdáni út irányában a Döbrentei tértől az Attila út – Vérmező út – Margit körút – Bem József tér – Bem rakpart felé kerül a busz. Kimaradó megállóhelyek: Ybl Miklós tér, Clark Ádám tér, Halász utca, Batthyány tér M+H. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Széll Kálmán tér M: a 39-es busz Vérmező úti megállója,
    • Széna tér: a 960-as busz megállója,
    • Mechwart liget: a 4-es és 6-os villamospótló buszok megállója.

Augusztus 20-án, kedden 17:30-tól rövidített útvonalon közlekedik az Óbuda, Bogdáni út – Fő utca (Csalogány utca) között, ahonnan a Fazekas utca – Horvát utca – Bem József utca – Bem rakpart módosított útvonalon érik el eredeti útvonalukat, megállva a 11-es, 111-es buszok Fazekas utca és Margit körút megállóiban.

105-ös autóbusz

Augusztus 19-én, hétfőn az első járatindulástól 20-án, kedden 18:00-ig (A Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek):

  • A Gyöngyösi utca M irányában az Alagút utcától az Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Ferenciek tere – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Károly körút – Deák Ferenc tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út módosított útvonalon közlekedik. Kimaradnak a Clark Ádám tér, Széchenyi István tér, József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as buszok megállója,
    • Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
    • Astoria M: az 5-ös, 7-es, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
    • Uránia: az 5-ös, 7-es, 178-as buszok megállója,
    • Deák Ferenc tér M: a 9-es buszok Óbuda irányú megállója.
  • Az Apor Vilmos tér irányában az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Attila út – Alagút utca módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Deák Ferenc tér, Hild tér, Széchenyi István tér és Clark Ádám tér megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállója,
    • Ferenciek tere M: az 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 178-as buszok megállója,
    • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,

A fenti terelésen felül további változás augusztus 20-án, kedden 7:00 és 11:00 között:

  • A Gyöngyösi utca M irányában a Bajza utca – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Gundel Károly út – Hősök tere – Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik. Kimarad a Bajza utca M megálló. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Bajza utca: a Bajza utcában a Lendvai utca kereszteződése után,
    • Munkácsy Mihály utca: a 72-es trolibusz megállója,
    • Dózsa György út: a 72-es trolibusz megállója.
  • Az Apor Vilmos tér irányában a Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Szinyei Merse Pál utca – Andrássy út módosított útvonalon közlekedik. Kimaradnak a Hősök tere M és a Bajza utca M megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók a 72-es trolibusz
    • Dózsa György út,
    • Rippl-Rónai utca, és
    • Podmaniczky utca megállói.

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00-tól az utolsó járatindulásig két szakaszon, megosztva közlekednek

  • a Gyöngyösi utca M és a Deák Ferenc tér M, illetve
  • az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között, a Krisztina tértől az Attila út – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Mikó utca – Krisztina körút – Mészáros utca útvonalon. A Krisztina tér után a busz az alábbi megállókban áll meg:
    • Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Széll Kálmán tér M végállomás: a 155-ös, 156-os buszok leszállóhelye,
    • Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös busz megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Mikó utca: az 5-ös busz megállója.

112-es autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 18:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Szendrő utca és a BAH-csomópont (Alkotás utca) között közlekedik a Hegyalja út – Alkotás utca – Győri út – Csörsz utca – Alkotás utca – Hegyalja út – Jagelló út megfordulási útvonalon. 20 és 22 óra között emellett a Thomán István utcai szakaszt, azaz a Sólyom utca, Tamási Áron utca és a Thomán István utca megállókat sem érintve.

115-ös autóbusz

Augusztus 20-án, kedden 15:00-tól az utolsó járatindulásig:

  • Árpád híd M irányában a Deák Ferenc tértől a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Nyugati tér – Szent István körút – Hegedűs Gyula utca módosított útvonalon közlekedik. A kimaradó megállók: Deák Ferenc tér M, Hercegprímás utca, Hold utca, Kossuth Lajos tér M, Markó utca. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók a 9-es busz
    • Deák Ferenc tér M,
    • Szent István bazilika,
    • Arany János utca M,
    • Podmaniczky utca és
    • Nyugati pályaudvar M megállói.
  • A Boráros tér H (Közraktár utca) irányában a Pannónia utcától a Szent István körút – Nyugati tér – Teréz körút – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Üllői út módosított útvonalon közlekedik. A kimaradó megállók: Szent István körút, Markó utca, Kossuth Lajos tér M, Széchenyi utca, Zrínyi utca, Szende Pál utca, Petőfi tér, Március 15. tér, Fővám tér. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók a 9-es busz
    • Nyugati pályaudvar M,
    • Bajcsy-Zsilinszky út,
    • Arany János utca,
    • Deák Ferenc tér M és
    • Astoria M megállói.

160-as, 260-as autóbuszok

Augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden egész nap:

A Batthyány tér és a Bem rakpart zárása miatt Batthyány tér M+H végállomásukat a Csalogány utcába, a Fő utca kereszteződése utánra helyezzük át, innen a Fazekas utca – Horvát utca – Bem József utca – Bem rakpart módosított útvonalon érik el eredeti útvonalukat, megállva a 11-es, 111-es buszok Fazekas utca és Margit körút megállóiban.

178-as autóbusz

Augusztus 20-án, kedden várhatóan 18:00-tól nem közlekedik.

908-as, 931-es, 950-es, 956-os, 973-as és 990-es éjszakai autóbuszok

Augusztus 20-án, kedden az utolsó metró érkezéséig (azaz kb. 1:30-ig) a metróhálózaton kívüli szakaszokon – azaz a 908-as, a 931-es buszok teljes vonalukon, a 950-es busz a Határ út M és a Béke tér közötti, a 956-os az Örs vezér tere M+H és Rákoskeresztúr közötti, míg a 973-as a Városház tér és a Döbrentei tér közötti szakaszon – a menetrendben előírtnál sűrűbben közlekednek.

909-es, 922-es, 923-as, 940-es, 960-as, 973-as, 979-es és 979A éjszakai autóbuszok

Augusztus 20-án, kedden az utolsó metrók érkezéséig, azaz kb. 1:30-ig a menetrendben feltüntetettnél kétszer sűrűbben közlekednek.

914A éjszakai autóbusz

Az augusztus 20-áról, keddről 21-ére, szerdára virradó éjszaka nem közlekedik.

990-es éjszakai autóbusz

Az augusztus 18-ai, első vasárnap éjszakai indulástól a 21-ei, szerda hajnali utolsóig:

  • Normafa irányában a Döbrentei tértől az Attila út – Vérmező út – Hattyú utca – Batthyány utca – Fő utca – Batthyány tér – Fő utca – Csalogány utca – Széna tér – Széll Kálmán tér – módosított útvonalon közlekedik. Kimaradnak az Ybl Miklós tér, Clark Ádám tér, Halász utca és a Batthyány tér M+H megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Alagút utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Széll Kálmán tér M: a 39-es busz Vérmező utcai megállója,
    • Széna tér: a 990-es busz saját, de Rákoskeresztúr irányú megállója,
    • Mária tér: a 990-es busz saját, de Rákoskeresztúr irányú megállója,
    • Batthyány tér M+H: a 39-es busz végállomása.
  • Rákoskeresztúr irányában a Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér módosított útvonalon közlekedik. Kimaradnak a Széna tér, Mária tér, Batthyány tér M+H, Szilágyi Dezső tér, Clark Ádám tér, Szarvas tér megállók. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:
    • Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös, 39-es buszok megállója,
    • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója,
    • Korlát utca: az 5-ös busz megállója,
    • Mikó utca: az 5-ös busz megállója,
    • Alagút utca: az 5-ös, 178-as buszok megállója,
    • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója.

Augusztus 20-án, kedden az utolsó metró indulásáig, azaz 1:15-ig a metróhálózaton kívüli szakaszon, azaz a Széll Kálmán tér M és a Normafa között a menetrendben előírtnál sűrűbben közlekedik.

A fent írtakon kívül, ha a rendezvényeken résztvevők létszáma azt szükségessé teszi, további operatív útvonal-módosítások elrendelésére is sor kerülhet.

(Forrás: bkk.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.